Bebek 6 Ay sonrası bebek gelişimi

Gülsüm-Umut

Baby Community Member
Katılım
29 Haz 2017
Mesajlar
508
En iyi cevaplar
5
Tepki puanı
252
Puanları
63
Yaş
44
Konum
Ankara
Web Sitesi
www.bebekforum.net.tr
Bebeğini artık 6 aylık veya 6 ayı geçti. Bebek bu dönemde nesneleri uzun süre inceleyebilir ve bazı sessiz harfleri çıkarmaya çalışır.

Beslenme

Bebeğiniz farklı katı gıdalardan farklı vitaminler alır. Tabii her bebekte aynı etki olmaz ama mesela bizim bebeğimiz prematüre olduğu için 7. ayda ek gıdaya geçti ve hala pütürlü gıdalar kusmaya sebep oluyor. Ama normal bir bebek için genel kurallara göre 6 ayda katı gıdalara başlanılmalıdır. Bebeklere 1 yaşına kadar inek sütü vermeyiniz. Mesela inek sütünü bizim bebeğimiz 15 aylık şu ana kadar vermedik. Domates, yumurta akı, potakal suyu gibi gıdalar alerji riski yüksek olduğundan 1 yaşı dolana dek verilmemelidir.

Uyku

6 ayda bebeğiniz 12 saati gece olmak üzere toplam 14 saat uyur. Bu da genel kuraldır. Bizim bebeğimiz 6-9 aylarda daha fazla uyurdu. Uyku saati için bir düzen oluşturmaya başlayabilirsiniz. Eğer sallayarak uyutursanız kendi başına uyumayı öğrenemez. Ve sallamak bebeklerin beyinlerini etkiler ve zararlıdır. Bebek beyni sıvıdır. Sonra sonra normal insan beynine döner. Artı bebeklerde nasıl alıştırırsanız öyle gider. Mesela biz hiç sallamadık. Uyumaya çalışırken sizi istemesi, yalnız kalmaması da zamanla bir alışkanlığa dönüşebilir.

Fiziksel Gelişim

Yüz üstü yatarken bacaklarını hareket ettirerek emeklemeye çalışır. Yavaş yavaş kafasını serbestçe hareket ettirmeye başlar ve vücudunu istediği yöne hareket ettirmeye başlar.
Parmaklarıyla kendi yemeğini yemek hoşuna gider. (Tabii normal bebeklerde prematüreler daha geç o konuma gelirler.) Parmakları elleri gelişen bebeğiniz bu dönemde bir şeyleri kavramak tutmak hoşuna gider. İlk dişi çıkabilir (Bu da genel. Bizim bebek 11-12 ay da çıkardı.) Nesneleri sıkı sıkı tutar ve elleri arasında transfer edebilir. Ancak yine de bir anda o nesneden ilgileri kopabilir ve o nesneyi bırakabilirler.

Sosyal Gelişim

Ruh halinde ani değişiklikler olabilir. Nesneleri uzun süre inceleyebilirler. F,V,S,Z gibi sessiz harfleri çıkarmaya başlayabilirler. (Genel kabul) Farklı iki nesneyi kıyaslayabilirler. Dişlerini kaşımak için sert soğuk nesneleri ağzına götürebilirler. Bebek yavaş yavaş kişileri ayırt etmeye başlar. Ayrıca sesleri de takip etmeye başlar.

Kaynak : Çocuk Gelişim Kitapkları
 
Üst