Acur Turşusu

Gülsüm-Umut

Üye
Üye
Emektar Üye
Katılım
29 Haz 2017
Mesajlar
343
Beğeniler
35
Puanları
28
Yaş
39
Konum
Ankara
Çevrimdışı
#1
Malzemeler :

- 2 kg ince Acur
- 2 avuç süs biberi
- 2 çay bardağı kaya tuzu
- 2 çay bardağı üzüm sirkesi
- 2 litre su
- 12 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu

Tarifi :

Acurların alt ve üst kısımları kesilir. Acurların gövdelerine bıçakla çizik atılır. Sarımsakları kavanozun en altına yerleştirin. Büyük bir kavanoza kavanozda boşluk kalmayacak şekilde acur ve biberleri yerleştirin. Kavanozun en üstünde 1-2 parmak boşluk kalacak ve sıkı bir şekilde yerleştirdikten sonra sirke, limon tuzunu yerleştirin. Şimdi suyumuzu hazırlayalım. Bir kaba suyumuzu koyuyoruz. İçine tuzu koyup tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Hazırlanan suyu kavanoza koyun. Su eksik gelirse suyu tamamlayın. Su acurların üstünü kapatacak şekilde koyun. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Kavanozu 10 Gün bekletin. Afiyet olsun.
 

Facebook Sayfamız

Üst