Neler Yeni
Bebek Forum'a Hoş Geldiniz

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut mesajlara cevap yazabilir, diğer üyelere itibar edebilir, kendi özel mesajınızı alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsiz.

Yemek Tarifi Bulgur Pilavı Yapmak İçin En Uygun Tarif Hangisidir?

Uzman Editor

Üye
Üye
Emektar Üye
Katılım
28 Mar 2018
Mesajlar
248
Beğeniler
33
Puanları
28
Yaş
31
Konum
İzmir
#1
Bulgur Pilavı Yapmak İçin En Uygun Tarif Hangisidir?
Bulgur pilavı
her türlü yoğurt ve salatayla özleşmiş, bununla beraber ana yemeklerin yanında her zaman için kendine yer bulan ve tercih edilen bir yemektir. Bizim kültürümüzde çok uzun yıllardan beri çeşitli türevleriyle bulunmuş ve çok sevilen tercihlerin başında gelmektedir. Bulgur pilavı tarifi kişiden kişiye farklılık gösterse de, bulgurun asıl tadı ve yapım teknikleri belli başlı bütünlüklerden oluşmaktadır.

Restoran ve diğer lokanta gibi mekanların olmazsa olmazlarıdır. Her şef bulgur pilavı yapımı için kendini geliştirir ve farklılıklar ortaya koymaya çalışır. Bu nedenle kendine her zaman için sofralarda yer bulur ve talep edilir. İçine taşlık ve diğer et türevlerinin karıştırılmasıyla başlı başına bir ana yemek olma potansiyeline sahiptir. Sizlerin için en güzel bulgur pilavı tarifi hizmetinize sunuyoruz.

Bulgur Pilavı İçin Gerekli Olan Malzemeler Nelerdir?
  • 4 kişilik bir bulgur pilavı porsiyonu için ilk olarak 2 su bardağı pilavlık bulgur temin ediyoruz
  • Hemen ardından olmazsa olmazların başında gelen tere yağdan 2 yemek kaşığı ayarlıyoruz
  • 2 yemek kaşığı kadar tel şehriye
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • Yarım çay kaşığı tuz
Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
Tereyağının eritme işlemiyle başlıyoruz, bunun için tabanı kalın olan bir tencere seçilmesi gerekli. Bu adımdan sonra tel şehriyelerimizi dâhil edip hafif renk değiştirene kadar karıştırıyoruz. Kalın bulguru bir süzgeçten geçirdikten sonra, suyun süzülmesini bekleyin.

Kavrulan tel şehriyeyle birlikte bulguru karıştırın. Bu adımdan sonra tavuk suyu ve tuz ekleyip pişmeye bırakın. Bulgurlar taneleştiğinde üzerine kağıt havlu örtüp, kapağı çok sıkı şekilde kapatıp, pilavınızı dinlemeye bırakırın. Servis için kaseleri doldurup ters çevirip, ılık sıcaklıkta bulgur pilavı sunumunu tamamlayın.
 

Facebook Sayfamız

Üst