En Doğru Izgara Çipura Tarifi Nedir?

  • Yapılan spamlar ve bot saldırıları sebebi ile üyelikler sadece manuel onaya alınmıştır. Mail adresi ve kullanıcı adı düzgün olmayan tüm hesaplar red edilecektir. İlginiz için teşekkür ederiz... /-/ Due to spam and bot attacks, memberships were only approved by manual. The e-mail address and the user name will be rejected. Thank you for your attention...
  • Bebek Forum içeriğindeki bütün yazılar üyelerimizin kendi tecrübeleri neticesinde yazdığı ve bilgilendirme amaçlı yazılardır. Teşhis ve tedavi amaçlı kullanılamaz. Kesinlikle her uygulamada doktorunuza danışınız.
  • İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Bebek Forum https://www.bebekforum.net.tr Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ YAPTIKLARI PAYLAŞIMLARINDAN SORUMLUDUR.

Uzman Editor

Üye
Üye
Emektar Üye
28 Mar 2018
249
33
28
32
İzmir
#1
En Doğru Izgara Çipura Tarifi Nedir?
En iyi balık tarifleri
nden birisi olan ızgara çipura için gerekli olan tüm detaylar burada. Balık sezonu uzun zaman öce açıldı ve en taze çeşitleri bulmak daha kolay bir hal aldı. Bazı tercihlerde tavada da pişirilmesi de oldukça sık kullanılan yöntemlerden birisidir. Balık tüketimi genel anlamda çok sağlıklı bir seçim olacaktır. Bununla beraberinde yapım aşamasında tüm vitamin ve mineralleri kaybolmadan sunumu gerçekleştirilirse, oldukça başarılı besin ögesi olacaktır. En sağlıklı balık pişirme yöntemlerinin başında fırında pişirmek gelir.

Hanımların yükünü hafifletmekle birlikte, çevreye rahatsızlık vermeden gayet normal kokular içinde pişirilmesi tamamlanır. Çipura tüm balık severlerin ortak kararlarından birisidir. Beyaz et oranı olarak da oldukça kaliteli bir tercih olacaktır. En doğru ızgara çipura pişirme yöntemini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Izgara Çipura İçin Gerekli Olan Malzemeler Nelerdir?
  • 4 kişilik sofralara özel olarak 4 adet orta boy çipura satın alarak malzemelerimizi tamamlamaya başlıyoruz
  • 4 tane defneyaprağı farklı bir lezzet ortaya koyacaktır
  • Yemeklerin olmazsa olmazı sarımsaktan 4 diş ayırıyoruz
  • 1 tatlı kaşığı kadar ince şekilde çekilmiş karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kadar ince çekilmiş deniz tuzu, balıklar üzerinde ayrı bir etki yaratmaktadır
  • Dilerseniz 1 bardak da taze çekilmiş limon suyu bulundurabilirsiniz
Izgara Çipura En Doğru Nasıl Hazırlanır?
Ayıklamış olduğunuz çipuraları çok güzel bir şekilde sudan geçirin. Temizliğinden emin olduktan sonra bıçak yardımıyla karnına bir çizik atıp, karnını deniz tuzuyla doldurun. Zeytinyağı, limon suyu ve ince çekilmiş olan karabiberi harman edip, çok güzel bir sos hazırlayabilirsiniz. Balıklarınızı pişirmeye vermeden önce fırınınızı 200 dereceye ayarlayıp, 40 dakika pişirerek, en iyi balık tariflerinden biri olan, fırında çipura yemeğini servis edebilirsiniz.
 

Facebook Sayfamız