Neler Yeni
Bebek Forum'a Hoş Geldiniz

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut mesajlara cevap yazabilir, diğer üyelere itibar edebilir, kendi özel mesajınızı alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsiz.

En Doğru Izgara Çipura Tarifi Nedir?

Uzman Editor

Üye
Üye
Emektar Üye
Katılım
28 Mar 2018
Mesajlar
248
Beğeniler
33
Puanları
28
Yaş
31
Konum
İzmir
#1
En Doğru Izgara Çipura Tarifi Nedir?
En iyi balık tarifleri
nden birisi olan ızgara çipura için gerekli olan tüm detaylar burada. Balık sezonu uzun zaman öce açıldı ve en taze çeşitleri bulmak daha kolay bir hal aldı. Bazı tercihlerde tavada da pişirilmesi de oldukça sık kullanılan yöntemlerden birisidir. Balık tüketimi genel anlamda çok sağlıklı bir seçim olacaktır. Bununla beraberinde yapım aşamasında tüm vitamin ve mineralleri kaybolmadan sunumu gerçekleştirilirse, oldukça başarılı besin ögesi olacaktır. En sağlıklı balık pişirme yöntemlerinin başında fırında pişirmek gelir.

Hanımların yükünü hafifletmekle birlikte, çevreye rahatsızlık vermeden gayet normal kokular içinde pişirilmesi tamamlanır. Çipura tüm balık severlerin ortak kararlarından birisidir. Beyaz et oranı olarak da oldukça kaliteli bir tercih olacaktır. En doğru ızgara çipura pişirme yöntemini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Izgara Çipura İçin Gerekli Olan Malzemeler Nelerdir?
  • 4 kişilik sofralara özel olarak 4 adet orta boy çipura satın alarak malzemelerimizi tamamlamaya başlıyoruz
  • 4 tane defneyaprağı farklı bir lezzet ortaya koyacaktır
  • Yemeklerin olmazsa olmazı sarımsaktan 4 diş ayırıyoruz
  • 1 tatlı kaşığı kadar ince şekilde çekilmiş karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kadar ince çekilmiş deniz tuzu, balıklar üzerinde ayrı bir etki yaratmaktadır
  • Dilerseniz 1 bardak da taze çekilmiş limon suyu bulundurabilirsiniz
Izgara Çipura En Doğru Nasıl Hazırlanır?
Ayıklamış olduğunuz çipuraları çok güzel bir şekilde sudan geçirin. Temizliğinden emin olduktan sonra bıçak yardımıyla karnına bir çizik atıp, karnını deniz tuzuyla doldurun. Zeytinyağı, limon suyu ve ince çekilmiş olan karabiberi harman edip, çok güzel bir sos hazırlayabilirsiniz. Balıklarınızı pişirmeye vermeden önce fırınınızı 200 dereceye ayarlayıp, 40 dakika pişirerek, en iyi balık tariflerinden biri olan, fırında çipura yemeğini servis edebilirsiniz.
 

Facebook Sayfamız

Üst