Neler Yeni
Bebek Forum'a Hoş Geldiniz

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut mesajlara cevap yazabilir, diğer üyelere itibar edebilir, kendi özel mesajınızı alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsiz.

Yemek Tarifi En Güzel Hindi Hazırlama Tarifleri Nelerdir?

Uzman Editor

Üye
Üye
Emektar Üye
Katılım
28 Mar 2018
Mesajlar
248
Beğeniler
33
Puanları
28
Yaş
31
Konum
İzmir
#1
En Güzel Hindi Hazırlama Tarifleri Nelerdir?
Yılbaşı denildiğinde tüm yıl boyunca yapılan yemeklerden önce, akıllara gelen hindi hazırlamak olacaktır. Zaman hızla akarken yeni yıllar peş peşe gelmekte ve en çok kullanılan hindi pişirme tarifleri oldukça ilgi görmekte. Diğer taraftan hindi eti artık kendini ispatlamış ve kemik bir kitleye sahip olduğu herkes tarafından bilinmekte.

Davet vermek istediğiniz yine size fark yaratmanızı sağlayacak seçeneklerden biri olacaktır. Tüm sofra baştan sona kadar dolu olsa da, nar gibi bir hinde kendini belli eder ve misafirlere lezzeti kadar göz zevki verir. Sohbetler devam ederken bile hindiden konuşulur, tabi doğru biçimde hazırlanır ve sunulursa. Burada sunmakta olduğumuz tarifi takip edecek olursanız, en iyi sonuca ulaşacağınıza emin olabilirsiniz.

Hindi Yemeği İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
  • 1 adet orta boy hindi alarak 10 kişilik bir sofraya merhaba diye biliriz
  • 2 tane orta boy soğan, lezzette fark yaratmanızı sağlayacak
  • 2 adet havuç da olmazsa olmazlarımızdan, etin suyuyla oldukça yakışacaktır
  • 2 tane kereviz ve 3 tane kadar kereviz sapına ihtiyaç duyacağız
  • 5 diş kadar sarımsak
  • Adaçayı kullanmamız gerekecek, 1 adet yeterli olacaktır
  • 2 dal biberiye renk ve tat verecektir
  • 1 tane defne yaprağı ve adet karabiber
Hindi Pişirme Yöntemi Nelerdir?
İlk adım olarak sos yapmak için hindimizin boyun kısmını ayırıyoruz. Daha sonra hindimizi içi ve dış olmak üzere bol suyla temizliyoruz. Kan kalmadığından emin olana kadar yıkadıktan sonra, kağıt havlu yardımıyla oldukça güzel bir şekilde, fazlalıkları kurutuyoruz. Tüm iç harcı hazırladıktan sonra, but taraflarından iple sıkıca bağlıyoruz. Pişme esnasında ve servise kadar açılmasını engellemiş olacağız. Hindi hazırlamak isteyenler bilmesi gereken başlıca kurallar bunlardır.
 

Facebook Sayfamız

Üst