Neler Yeni
Bebek Forum'a Hoş Geldiniz

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut mesajlara cevap yazabilir, diğer üyelere itibar edebilir, kendi özel mesajınızı alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsiz.

Uzman Editor

Üye
Üye
Emektar Üye
Katılım
28 Mar 2018
Mesajlar
248
Beğeniler
33
Puanları
28
Yaş
31
Konum
İzmir
#1
Kuru Fasulyenin En Lezzetli Hali Burada!
Baklagiller yemek tarifleri
arasında en çok merak edilen, kuru fasulye tarifi, gerek tadı gerekse tarihinden adından sıkça söz ettirmektedir. Baklagiller genel olarak her sofrada kendine yer bulan besinlerdir. Sağlık bakımdan sağladıkları protein ve yüksek değerlerinin yanı sıra, lezzet olarak da hat safhadadır. Ülkemizde kuru fasulye ve pilav ayrılmaz ikililerin başında gelmektedir. Bununla birlikte salataların ve makarnaların yanına da çok yakışıyor.

Tam olarak kuru fasulyenin tadını almak için maharetli eller ve en düzgün tarifi kullanmanız gerekmektedir. Gereken değerleri kaybetmeden bünyeler geçmişi için dikkat edilmesi şart olan detaylar var. Bu aşamaları doğru bir şekilde yerine getirmeniz durumunda istediğiniz sonuçlara ulaşmak zor olmayacaktır. En iyi kuru fasulye tarifini sizin için hazırladık.

Kuru Fasulye Yapmak İçin Gereken Malzemeler
  • 4 kişilik bir sofra için 500 gram kuru fasulye temin ederek işi koyuluyoruz
  • Yağ olarak 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağını tercih ediyoruz
  • 1 tane orta boy kuru soğan işimizi görecektir
  • 1 tane orta boy kırmızıbiber isteğe göre kullanılabilir
  • 1 tane yeşilbiberde dilerseniz ekleyebilirsiniz
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası tat ve renk için gerekli
  • Yemek kaşığının yarısı kadarda domates salçası bulunduruyoruz
  • 3 bardak su
  • Yarım çay kaşığı toz kırmızıbiber
  • Yarım çay kaşığı tuz
Kuru Fasulye Nasıl Hazırlanır?
Ayıklanmış olan kuru fasulyeleri bir gece önceden ılık suda bekletin. Soğanı küp şeklinde ortaya boy hazırlarken, biberleri de aynı boyda ayarlayın. Bir tavada ayçiçeği yağını kızdırdıktan sonra soğanlarınız renk alana kadar kavurun. Daha sonra biberlerinizi ve salçalarınızı ekleyin. Kuru fasulyelerin seviyesini biraz açana kadar su ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Baklagiller yemek tarifleri adına en popüler olana kavuşmuş olun.
 

Facebook Sayfamız

Üst