Anne Lohusallar İçin Hayat Kolaylaştırıcı Bilgiler

Guzelicerik.com

Baby Community Member
Katılım
6 Şub 2020
Mesajlar
90
En iyi cevaplar
0
Tepki puanı
72
Puanları
18
Yaş
26
Konum
Sakarya
herlohusaninbilmesigerekenler1.jpg



HER LOHUSANIN BİLMESİ GEREKENLER

Kişisel bakım hayatın her döneminde oldukça önemliyken gebelik sonrası vücudun tamamen değişim gösterdiği ve yeni bir değişim sürecine girdiği dönemde daha da önemli bir hal almaktadır. Pek çok lohusanın ağır duygular içerisinde psikolojik sorunlar yaşadığı bu dönemde anneye bakım ve bakımına yardım oldukça önemlidir.

BANYO YAPILMALI MIDIR?

Banyo her birey için temizliğin temelleri arasında yer almaktadır. Doğum ve hastane süreci geçiren gebeler ise kendilerini pis ve bakımsız hissetmeleri sonucunda banyo yapma ihtiyacı duyarlar. Sezaryen doğum yapmış annelerin ilk üç gün kapsamlı bir şekilde banyo yapmaları önerilmemektedir. Sıcak su dikişlere zarar verebileceği için üç gün banyo yapılmaması gerektiği uzman doktorlar tarafından belirtilen ve göz ardı edilmemesi gereken bir uyarıdır.

NORMAL DOĞUM SONRASI BANYO YAPILABİLİR Mİ?

Normal doğum
sonrasında lohusada sezaryen doğumda olduğu gibi dikişler yer almadığı için ayakta durabildiği zamana geldiğinde banyo yapması problem yaratmamaktadır. Yeni doğum yapmış anne kendisini ne zaman hazır hissederse banyo ihtiyacını karşılayabilir.

SEZARYEN DOĞUM SONRASINDA NASIL TEMİZLİK SAĞLANABİLİR?

Sezaryen
sonrasında vücut temizliğini ıslak mendil, ılık su ve sabunlu bez yardımı ile gerçekleştirebilirsiniz. Bölgesel temizliğe yardımcı olacak bu iki küçük seçenek sizin daha iyi hissetmenize ve rahatlamanıza yardımcı olacaktır. En fazla bir haftalık bir süreçte sizlerin bu yollar ile temizlik ihtiyacınızı gidermeniz mümkündür.

LOHUSALIK DÖNEMİNDE KANAMA NASIL GİDERİLİR?

Lohusalık döneminde
kanama sürecini her kadın yaşamaktadır. Ped kullanımı ile kontrol atına alabileceğiniz kanamaların durdurulması gibi bir yol mevcut değildir.

LOHUSALIK DÖNEMİNDE KORSE KULLANMAK DOĞRU MUDUR?

Doğum sonrası lohusalık döneminde kadınlarda kendilerini beğenmeme ve alınan kiloların hemen verilme isteği ile korse kullanma ihtiyacı duyarlar. Bu süreçte korse kullanımı hakkında alanında uzman pek çok kişinin farklı görüşleri mevcuttur. En doğru yönlendirmeyi doğum sürecinizde sizlere yardımcı olan ve doğumunuzun detaylarını bilen doktorunuz sağlayacaktır.

Yağ birikmesinin ve sarkmaların en çok olduğu bu dönemde korse kullanımı kaslarınızın kısa sürede eski gücüne kavuşmasını ve sarkma olasılığınızın azalmasını sağlamaktadır. Pek çok kadının tercih etiği korse kullanımının yanı sıra korseyi uygun görmeyenler veyahut doktoru tarafından kullanımına karşı çıkılanlar için lohusalık dönemi egzersizleri mevcuttur. Korse kullanmak istemeyenler doğru egzersizler ile eski formuna kavuşabilirler.

LOHUSALIK DÖNEMİNDE BESLENME

Yeni doğum yapmış annenin beslenme sisteminde ilk zamanlar ayağa kalkma zorluğu olacağı için mutlaka bir yardımcının olması gerekmektedir. Lohusa bireye yemeklerinde yardımcı olan insanın ise lohusa beslenmesinde gerekli bilgi ve tecrübeye sahip olması gerekmektedir.
Lohusaların yememesi gereken gıdalar:

Kırmızı mercimek
Lahana
Kavun
Karnabahar
Soğuk yiyecekler

Bu yemekler ve benzerleri olarak gaz yapacak hiçbir gıdanın lohusalık süresince tüketilmesi uygun değildir. Annenin beslenmesinde yardımcı olacak kişilerin lohusa beslenmesini araştırması ve menüleri bu beslenme sistemine göre hazırlaması gerekmektedir.


LOHUSALIK DÖNEMİNDE SÜT YAPAN YİYECEKLER NELERDİR?

Yulaf
Havuç
Kurutulmuş meyveler
Yeşil yapraklı sebzeler
Rezene çayı
Bol su tüketimi
Sarımsak
Yumurta
Et
Tavuk
Bitki çayları
Marul

Gibi yiyecekler anne sütünde artışa yardımcı olacaktır.

Anne ve bebek için oldukça önemli olan lohusalık dönemi ince detaylara dikkat edilerek kolaylıkla atlatabileceğiniz bir dönem olacaktır. Beslenmenize, sporunuza, sosyal çevrenize engel olmayacak bir lohusalık dönemi geçirmek için istekleriniz haricinde hiçbir şeyi yapmamanız bebeğiniz için en doğrusunu sizin bildiğinizi ve kimsenin düşüncelerinin sizden daha önemli olmadığını unutmamanız gerekmektedir. Mutlu anneler mutlu bebeklerin yetişmesini sağlarlar sizin mutluluğunuz bebeğinizin mutluluğu demektir.
 
Üst