Neler Yeni
Bebek Forum'a Hoş Geldiniz

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut mesajlara cevap yazabilir, diğer üyelere itibar edebilir, kendi özel mesajınızı alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsiz.

Yemek Tarifi Mantı Yapmak İçin En Doğru Tarif Hangisidir?

Uzman Editor

Üye
Üye
Emektar Üye
Katılım
28 Mar 2018
Mesajlar
248
Beğeniler
33
Puanları
28
Yaş
31
Konum
İzmir
#1
Mantı Yapmak İçin En Doğru Tarif Hangisidir?
Mantı tarifleri
ne geçmeden önce, mantı adına en doğru bilgileri edinmekte fayda var. Direk olarak Anadolu insanı kendisine her anlamda fark katmıştır. Giyimden, yemek kültürüne kadar Dünyanın hiçbir yerinde göremeyeceğiniz bir yaşayışla karşılaşırsınız. Durum böyle olunca et, hamur ve baharatların bir araya gelmemesi çok zor olurdu.

Ana yemeklerin yanında başlı başına bir yemek gibi durması, görüntüsünden lezzetine kadar en doğru tercihlerden birisi olacaktır. Misafirler için ne kadar maharetli olduğunu göstermek adına fırsat yaratabilirsiniz. Herkes mantı yapmak ister, ancak istenilen sonuçlar sadece becerikli insanların elinden çıkacaktır. Sizde kendinize güveniyorsanız ve sadece tarif konusunda problem yaşıyorsanız, artık böyle bir sorununuz kalmadı. En iyi mantı tarifini hizmetinize sunuyoruz.

Mantı Yapmak İçin Gereli Malzemeler Nelerdir?

Mantı hamuru yapmak gereken malzemeler;
  • 3 su bardağı unun üzerine bir yemek kaşığı daha un koyuyoruz
  • 1 tane yumurta
  • 2 çay kaşığı kadar tuz
  • Bir su bardağından çok az eksik su
Mantı içi hazırlamak için gerekli malzemeler;
  • 250 gram temin ederek iç malzemelerimizi bir araya getiriyoruz
  • 1 tane rendelenmiş taze soğan
  • Tuz ve karabiber
Mantı Nasıl Yapılır?

Malzemeleri bir şekilde elde etmiş olabilirsiniz, asıl marifet şimdi başlıyor. Bununla birlikte gösterilmekte olan ilginin hakkını vermek adına tüm püf noktaları öğrenmeniz gerekir. Başta iç için kıyma, soğan ve tuzu harmanlıyoruz. Hamur hazırlamak için bir kapta unumuzu hazırlıyoruz. Ortasına tuzla birlikte biraz daha un ekleyip istenilen kıvama gelene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.

Hamuru açmaya başladıktan sonra bıçak veya pizza açacağı yardımıyla orta boyutlarda kesiyoruz. Kare görüntüsünde olan hamurlara içimizi yerleştirip, bir parça tuz attığımız suda kaynatıyoruz. Daha sonra dinlenmeye bırakıp, mantı tarifleri adına en doğru yolu izlemiş oluyoruz.
 

Facebook Sayfamız

Üst