Neler Yeni
Bebek Forum'a Hoş Geldiniz

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut mesajlara cevap yazabilir, diğer üyelere itibar edebilir, kendi özel mesajınızı alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsiz.

Patlıcan Dolması Yapmak İçin En Doğru Tarif Hangisidir?

Uzman Editor

Üye
Üye
Emektar Üye
Katılım
28 Mar 2018
Mesajlar
248
Beğeniler
33
Puanları
28
Yaş
31
Konum
İzmir
#1
Patlıcan Dolması Yapmak İçin En Doğru Tarif Hangisidir?
Patlıcan dolması tarifi
, oldukça geniş kitlelere yayılmış bir yapıya sahip olsa da her işte olduğu gibi, burada da orijinal olan hep farkını hissettiriyor. Ülkemiz insanı her zaman için dolma kültürünü benimsemiş, çeşitlerini denemiş ve tam anlamıyla not verme kabiliyetine erişmiştir. Durum böyle olunca en iyi patlıcan dolması tarifini ayırt etmek zor olmasa gerek.

Başta et ve sebze yemekleri olmak üzere, pilav, makarna gibi seçeneklerden sonra ek olarak yapılan yemek her zaman için dolmalardır. Misafirlere güzel bir sofra kurarken lezzetin yanında göz dolduran bir görüntüye de kavuşturur. Her anlamda bu kadar etkili ve leziz bir yemek yapmak için yapmanız gerekenleri, eksiksiz bir şekilde sizlere sunuyoruz.

Patlıcan Dolması Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler Nelerdir?
  • 10 kişilik bir sofra kurmak için 5 adet orta boy patlıcan temin ederek malzemelerimizi bir araya getirmeye başlıyoruz
  • 1 su bardağı pirinç bu say için yeterli olacaktır
  • Kıyma tam olarak 200 gram bulundurulmalı
  • Sarımsak için 2 diş yeterli olacaktır
  • Tatlı kaşığının yarısı kadar domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • Bir demetin 4/1’i kadar maydanoz
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı kadar nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çay kaşığından biraz daha az karabiber yeterli olacaktır
Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır?
Patlıcan dolması yap
mak için ilk adım dolmalık olarak tabir edilen patlıcanları iki kesiyoruz. Düz kısmını tam anlamıyla düzelttikten sonra, dolma oyma aparatıyla içlerini boşaltıyoruz. Kuru soğan, maydanoz ve sarımsağı olabildiğince küçük parçalar haline getirip, harman ediyoruz. Derin bir kapta hazırladığımız iç harcı düzgün bir şekilde dolmamızın içine dolduruyoruz ve patlıcan dolması tarifi adına en kaliteli sonuçları alıyoruz.
 

Facebook Sayfamız

Üst