Sac Kavurmada Zirveyi Temsil Edin!

Uzman Editor

Üye
Üye
Emektar Üye
28 Mar 2018
249
33
28
32
İzmir
#1
Sac Kavurmada Zirveyi Temsil Edin!
Sac kavurma tarifleri
ilk bakışta çok sıradan ve ortak düşüncelerle sınırlı gibi gözükse de durum hiçte öyle değil. Milletçe et ve kültürüne çok düşkünüz, bunu herkes bilir. Bununla birlikte köşe başı lokantalarından, en lüks mekanlara varana kadar, sac kavurmayı menülerde görebilirsiniz.

Sadece dışarıda değil, aile fertlerinden, gelecek olan misafirlere kadar asla geri çevrilmeyecek bir seçim olacaktır. Konu bu kadar genişken, tek düze düşünmek bu yemeğe biraz ayıp olur. Bu yazımızda milyonlarca insanın damak zevkine uygun bir formül olan bu yöntemi en doğru nasıl yapabileceğiniz konusunda temel bilgiler vereceğiz. Bu noktadan sonra eklenecek tüm detaylar sizlerin taleplerine ve neler yapabileceğinize kaldı, afiyet olsun.

Sac Kavurma Yapmak İçin Gereken Malzemeler nelerdir?
  • İlk adım olarak 2 yemek kaşığı sıvı yağ bulunduruyoruz
  • 1 kilogram kuşbaşı et ya da orta yağlı sınıfından dana eti
  • İri şekilde doğranmak koşuluğuyla 2 tane kuru soğan
  • 3 tane köy biberi gerekli olan tada ekstra bir lezzet katacaktır
  • Küp şeklinde doğranmış ve kabuğu soyulmuş 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı kadar tere yağ
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
  • 1 er çay kaşığı karabiber, pul biber ve kekik
Sac Kavurma Nasıl Hazırlanır?
Direk olarak ayarlamış olduğumuz 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip, yağı kızartıyoruz. Hazır olduktan sonra direk olarak 1 kilogram eti saca aktarıyoruz. Yüksek derece olmak koşuluyla etleri suyu çekip, bırakana kadar kavuruyoruz.

Kavurma işlemi devam ederken, küp şeklini verdiğimiz soğanları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Soğanların istenilen seviyeye gelmesinden sonra, köy biberlerini ekliyoruz. Isının yüksek olması malzemeleri dibe çekecektir, bu nedenle aralıklarla karıştırıyoruz. Sac kavurma tarifleri üzerine en güzel sonuçlar bu yöntemle alınacaktır.
 
Beğeniler: Gülsüm-Umut

Facebook Sayfamız