Tas Kebabı Yapmak İsteyenlerin Dikkat Etmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Yapılan spamlar ve bot saldırıları sebebi ile üyelikler sadece manuel onaya alınmıştır. Mail adresi ve kullanıcı adı düzgün olmayan tüm hesaplar red edilecektir. İlginiz için teşekkür ederiz... /-/ Due to spam and bot attacks, memberships were only approved by manual. The e-mail address and the user name will be rejected. Thank you for your attention...
  • Bebek Forum içeriğindeki bütün yazılar üyelerimizin kendi tecrübeleri neticesinde yazdığı ve bilgilendirme amaçlı yazılardır. Teşhis ve tedavi amaçlı kullanılamaz. Kesinlikle her uygulamada doktorunuza danışınız.
  • İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Bebek Forum https://www.bebekforum.net.tr Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ YAPTIKLARI PAYLAŞIMLARINDAN SORUMLUDUR.

Uzman Editor

Üye
Üye
Emektar Üye
28 Mar 2018
249
33
28
32
İzmir
#1
Tas Kebabı Yapmak İsteyenlerin Dikkat Etmesi Gerekenler Nelerdir?
Tas kebabı tarifi
oldukça popüler ve ülkemizdeki birçok insanın severek yediği bir yemektir. Havuç, patates ve soğanın dahil edilmesi, muhteşem bir yemek suyuna dönüşecektir. Ekmekle birlikte suyunun tadılması lezzeti doruklara ulaşır. Genel olarak en iyi kebap çeşitleri tarifi kategorisinde karşımıza ilk seçenek, tas kebabı gelmekte. Bu çok normal, karnını doyurmaktan ziyade birçok insan yediklerinde lezzet beklentisi içindeler. Durum böyle olunca tas kebabı yapmak isteyenlerin sayısı da günden güne çoğalarak daha geniş kitlelere hitap ediyor.

Kebap kültürü uzun yıllardır başta ülkemiz olmak üzere, tüm Dünya’yı kasıp kavurmakta. Uzaktan gelen akrabalar ve misafirlere kendilerini özel hissettirmek adına tas kebabı tariflerinden birini seçerek, ortamdaki herkese mükemmel dakikalar yaşatabilirsiniz. Seçmiş olduğunuz kebap çeşidi için bulundurmanız gereken malzemeleri sizler için sıralamış bulunuyoruz.

Tas Kebabı Yapmak İçin Gereken Malzemeler!
  • 4 kişilik bir sofraya hazırlanmak istenen tas kebabı için gerekli malzemelerin başında, 800 gram kadar kuşbaşı dana eti gerekmektedir
  • Bu aşamadan sonra ilk işimiz 1 yemek kaşağı ay çiçek ve tere yağ bulundurmak
  • 1 adet orta boy kuru soğan lezzet artıracaktır
  • 3 diş sarımsağı bulundurmayı unutmayınız
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde un katmamız gerekecek
  • 3 su bardağı kadar sıcak su
  • 1 çay kaşığı miktarında tuz
  • 4 tane karabiber
Tas Kebabı Nasıl Hazırlanır?
İşi koyulmadan önce kuşbaşı etlerini güzel bir şekilde sudan geçiriyorsunuz. Havlu peçete yardımıyla arda kalan sulardan arındırıyoruz.

Döküm tabanlı bir tencerede ay çiçek yağı kızartarak, tereyağı ve etlerimizi ekliyoruz. Yüksek ateş ayarında suyu çekilene kadar pişirme tamamlıyoruz. Tas kebabı tarifi için gerekli olan tüm bilgileri aldınız afiyet olsun.
 

Facebook Sayfamız