Zeytinyağlı Bakla Tarifi

  • Yapılan spamlar ve bot saldırıları sebebi ile üyelikler sadece manuel onaya alınmıştır. Mail adresi ve kullanıcı adı düzgün olmayan tüm hesaplar red edilecektir. İlginiz için teşekkür ederiz... /-/ Due to spam and bot attacks, memberships were only approved by manual. The e-mail address and the user name will be rejected. Thank you for your attention...
  • Bebek Forum içeriğindeki bütün yazılar üyelerimizin kendi tecrübeleri neticesinde yazdığı ve bilgilendirme amaçlı yazılardır. Teşhis ve tedavi amaçlı kullanılamaz. Kesinlikle her uygulamada doktorunuza danışınız.
  • İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Bebek Forum https://www.bebekforum.net.tr Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ YAPTIKLARI PAYLAŞIMLARINDAN SORUMLUDUR.

Gülsüm-Umut

Üye
Üye
Emektar Üye
29 Haz 2017
335
23
18
39
Ankara
www.bebekforum.net.tr
#1
Malzemeler : 

- Bir kilo taze bakla
- Bir kuru soğan
- Bir çay bardağı zeytinyağ
- İki diş sarımsak
- Bir yemek kaşığı un
- Bir tatlı kaşığı tuz
- Az miktar karabiber
- Bir buçuk yemek kaşığı toz şeker ( Ne şekilde şekerli isterseniz fazla atabilirsiniz veya azaltabilirsiniz )
- Bir çay kaşığı veya daha fazla salça. Salçalı istemezseniz atmayabilirsiniz.
- Üç su bardağı su
- Dört dal dereotu
- Yarım Limon

Tarifi : 

Baklayı güzelce yıkayın. Baklaları ayıklayın. Ayıklanmış baklaları limonlu suda biriktirin. Tencereyi alın ocağa koyun. Zetinyağını tencereye koyun. Biraz kızsın. Sonra soğanları tencereye doğrayın. Soğanlar pişerken şekeri katın. Soğanlar hafif pembeleştiğinde salçanızı katın. Sırasıyla unu ekleyin. Kavurun. Şimdi kenarda bekleyen baklaları bir süzgeçte süzün. Kavrulan tenceredeki malzemeye ekleyin. Üzerine dereotu ekleyin. Tuz, karabiber, sarımsakları da dahil ekleyin. Üzerine suyu da ekleyin. Su kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Ocağı kısık ateşe alın. Pişme süresi baklaya göre değişir. Baklalar piştiği zaman dışarıda biraz soğumaya bırakın. Daha sonra buzdolabına alın. Yeteri kadar soğuduğunda servise hazırdır.
 

Facebook Sayfamız