Neler Yeni
Bebek Forum'a Hoş Geldiniz

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut mesajlara cevap yazabilir, diğer üyelere itibar edebilir, kendi özel mesajınızı alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsiz.

Zeytinyağlı Bakla Tarifi

Gülsüm-Umut

Üye
Üye
Emektar Üye
Katılım
29 Haz 2017
Mesajlar
333
Beğeniler
20
Puanları
18
Yaş
38
Konum
Ankara
Web Sitesi
www.bebekforum.net.tr
#1
Malzemeler : 

- Bir kilo taze bakla
- Bir kuru soğan
- Bir çay bardağı zeytinyağ
- İki diş sarımsak
- Bir yemek kaşığı un
- Bir tatlı kaşığı tuz
- Az miktar karabiber
- Bir buçuk yemek kaşığı toz şeker ( Ne şekilde şekerli isterseniz fazla atabilirsiniz veya azaltabilirsiniz )
- Bir çay kaşığı veya daha fazla salça. Salçalı istemezseniz atmayabilirsiniz.
- Üç su bardağı su
- Dört dal dereotu
- Yarım Limon

Tarifi : 

Baklayı güzelce yıkayın. Baklaları ayıklayın. Ayıklanmış baklaları limonlu suda biriktirin. Tencereyi alın ocağa koyun. Zetinyağını tencereye koyun. Biraz kızsın. Sonra soğanları tencereye doğrayın. Soğanlar pişerken şekeri katın. Soğanlar hafif pembeleştiğinde salçanızı katın. Sırasıyla unu ekleyin. Kavurun. Şimdi kenarda bekleyen baklaları bir süzgeçte süzün. Kavrulan tenceredeki malzemeye ekleyin. Üzerine dereotu ekleyin. Tuz, karabiber, sarımsakları da dahil ekleyin. Üzerine suyu da ekleyin. Su kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Ocağı kısık ateşe alın. Pişme süresi baklaya göre değişir. Baklalar piştiği zaman dışarıda biraz soğumaya bırakın. Daha sonra buzdolabına alın. Yeteri kadar soğuduğunda servise hazırdır.
 

Facebook Sayfamız

Üst