Bebek 7 Aylık Bebek Anne Karnında Kaç Kilo Olmalı

Elçines

Baby Community Member
Katılım
27 Tem 2022
Mesajlar
209
Tepki puanı
148
Puanları
43
Yaş
29
Konum
Antalya
7 Aylık Bebek Anne Karnında Kaç Kilo Olmalı


29haftahamilelik.png




7 aylık bebek artık doğuma yavaş yavaş hazırlanmaya başlar. Bu dönemde doğan bebeklerin hayatta kalma şansı oldukça yüksektir. Akciğer gelişimi tamamlanmamış olsa da doğan bebek nefes alabilir durumdadır.

7 Aylık Bebeğin Fiziksel Gelişimi Nasıldır?

7 aylık bebek doğuma hazırlanmak için ters dönebilir. Bu hamile annede ciğerlerin rahatlayıp daha kolay nefes almayı sağlayacaktır. Bunun yanında ters dönen bebek mesaneyi sıkıştırdığı için hamile kadının sık sık tuvaleti gelebilir.

Artık bebek doğuma yavaş yavaş hazırlanmaya başlar. Kemik gelişimi kafatası hariç tamamlanmıştır. Kafa tasının tamamlanmamasının sebebi doğum kanalından geçerken bebeğin başının sıkışmasıdır. Doğumdan sonra 12-18 aylar arası bıngıldak ismi verilen yapı kapanmaktadır. Doğumda bıngıldak sıkışır ve üst üste biner bu nedenle bebeğin kafasının yapısı değişik olabilir ama endişelenmemek gereklidir. Bu kafa yapısı değişikliği kısa sürede düzelecektir.

Anne karnındaki bebeğin artık kirpikleri ve kaşları görünür biçimdedir. Bebekte yutma refleksi ve sindirim sistemi gelişmiştir. Yağ dokusu oluşmaya başladığı için cilt buruşmaya başlar. Bebek ortalama 600-1300 gram arasındadır ve boyu 34-40 cm arasındadır. Beyin gelişimi hızlanmış ve bebeğin beyni kıvrımlı bir hale gelmiştir.

Anne çocuk arasında bir bağ gelişir ve bebek annenin sesini ayırt edebilir. Bebek aynı zamanda ışığı da ayırt edebilir hale gelmektedir. Bebeği soğuktan koruyan tüy tabakası kaybolmuştur ve bebek artık vücut sıcaklığını dengede tutabilmektedir.

Hamile Bir Kadında 7. Ayda Ne Gibi Değişiklikler Gözlemlenir?

Yavaş yavaş doğuma hazırlanan annede braxton hicks kasılmaları görülmeye başlar. Bunlara yalancı kasılmalar da denmektedir. Artık ters dönen bebek mesaneyi sıkıştırdığı için anne sık sık idrara çıkmak zorunda kalır. Bunun yanında mide yanmaları sık gözükür. Hamile annenin diğer şikayetleri ise şunlardır:

-Yorgunluk
-Sırt ağrısı
-Eller ve ayaklarda şişlik
-Çatlaklar
-Ciltte kaşıntı
-Ayak ve bacaklarda kramp
-Sıcak basması
-Nefes darlığı
-Ruh hali değişimleri
-Uykusuzluk

7 Aylık Hamile bir Anne Nasıl Beslenmelidir?

Her zamanki gibi hamile annenin beslenmesi çok önemlidir. Özellikle en az 8 bardak su içmesi büyük önem arz etmektedir. Lifli ve bol posalı beslenmelidir. Doktorların tavsiyesinden çıkmaması gerekir. Özellikle doktorların verdiği bütün vitamin ve mineralleri kullanması gereklidir. Günde en az 5-6 kez meyve ve sebze tüketilmesi gereklidir. Annenin enerji alması bakımından karbonhidratlarda gereklidir.
 
Üst