Uzman Editor

Baby Community Member
Katılım
28 Mar 2018
Mesajlar
252
En iyi cevaplar
0
Tepki puanı
41
Puanları
28
Yaş
37
Konum
İzmir
Bebek Psikolojisi Hakkında
Bebek psikolojisi, ebeveynlerin tamamen bilgi sahibi olması gereken konular arasındadır. Son yıllarda bebek gelişimiyle alakalı olarak araştırmalar arttı ve eldeki verilerde artış oldu. Bebeklik ve çocukluk dönemiyle alakalı olarak gelişim konularında yapılan gözlemler kayıt altına alındı. Bu sebeple araştırmacılar bilgileri çevresel, biyolojik ve risk faktörlerine yoğunlaşarak topladı. Yapılan tüm bebek çalışmalarıyla sağlık ve gelişim konularında gözle görülür gelişmeler ortaya koyuldu. Bu alanlardan bir tanesi ise bebeklik psikopatolojisi oldu. Bebeğin doğduktan sonra ilk üç yılının çevre koşullarına bağlı olarak gelişimsel sürecinin incelenmesi, bir çok şekilde değerlendirilmiştir. Etkinin bebeklik dönemi ve çocukluğun arasındaki yaşantıyı, psikopatolojik riskleri inceleyen ve birlikte çalışan alanlardan bir tanesi ise bebek psikolojisidir. Diğeri ise bebek psikiyatrisi olarak kayıtlar altına alınmıştır.

Bebeklerimizin duygusal gelişimi, anne rahmine geldiği esnada başlar ve tüm uzmanlar tarafından onaylanmıştır. Bebeklik döneminden çocukluğa doğru geçen tüm gelişim süresinin bebeğin psikolojik gelişimini etkilediğini görebiliriz. Ayrıca bebeğin bazı psikopatolojik riskler ile karşılaşması öbür gelişim alanlarında etki gösterebilir.

Anne Psikolojisinin Bebeğin Ruh Sağlığı Üstündeki Etkileri Nelerdir?
Anne olmak gerçekten kutsal bir görevdir ve bir o kadar da duygusallaşmak anlamına geliyor. Sağlıklı iletişim kurmak için duygusal yapıda olmak gerekiyor ve bebeğin büyüme süresince meşakkatli görevleri üstlenebilmek gerekiyor. Bu zaman zarfında sabırlı olabilmek ve olumlu hisleri yaşayabilmek için annenin ruh sağlığının yerinde olması gerekiyor. Ayrıca hamilelik döneminden çıkan bir annenin desteğe ihtiyacı vardır ve burada babalara dahi iş düşmektedir. Doğumdan sonra depresyon yaşamak mümkündür. Depresyonun kendi kendisine geçmemesi kesinlikle beklenmemelidir. Destek alınması gerekir ve uzman yardımı sayesinde daha mutlu bebekler yetiştirilebilir. Bebeğin ve annenin psikolojisini olumsuz etkileyecek davranışlardan kaçınılmalıdır.
 
Üst