Bebek Bebekler ve Kitaplar

Guzelicerik.com

Baby Community Member
Katılım
6 Şub 2020
Mesajlar
90
En iyi cevaplar
0
Tepki puanı
72
Puanları
18
Yaş
26
Konum
Sakarya
kitapokuyanbebek.jpg


Bebekler ve Kitaplar

Günümüz teknoloji çağı olarak adlandırılır. Ve bu çağın bize en büyük eksisi ise kitapları çoğumuz için hayatımızdan çıkarmasıdır. Oysaki kitapların her yaştan kesime çok büyük faydaları vardır. Kitapların bebekler üzerindeki faydası ise azımsanamayacak kadar çoktur.

Kitapların Bebekler Üzerindeki Faydaları

Bebeğinize kitap aldığınızda aslında onunla aranızda yeni bir bağın temellerini atmış olursunuz. Kitap okuyarak geçirdiğiniz vakitte bebeğiniz sizi ve sesinizi çok iyi hissederek ve bu onunla aranızdaki bağın artmasına yardımcı olur.

Bebeğinize kitap okuduğunuzda bebeğinizin hissettiği huzur sayesinde bebeğiniz uykuya daha rahat geçebilir. Bu hem onun için hem de sizin için büyük bir artı sağlar. Huzurlu bir uykuya geçiş anı bebeğinize uzun ve sağlıklı bir uyku imkanı sağlar bu aynı zamanda sizin kendinize ayırabileceğiniz uzun vakitlerin başlangıcıdır.

Bebeğinize kitap okumanız ve belki ona sorular sormanız bebeğinizin ileride kazanacağı davranışları daha erken ve daha sağlıklı kazanmasını sağlayabilir. Olaylar ve kişiler arasında bağ kurma, zaman ve mekan hakkında anlama bebeğinizin ileride daha erken kazanabileceği davranışlar olabilir.

Okuduğunuz kitaplarda kişilerin ya da hayvanların seslerini kendi ses tonunuzu değiştirerek okumanız bebeğinizin seslere olan duyarlılığını daha yükseltir. Bu bebeğinizin bilişsel gelişimi açısından önemli bir durumdur.

Kitap okumak bebeğinizin ya da çocuğunuzun hayal dünyasını oldukça geliştirir. Bu ileriki yaşlarda bebeğinizin yaratıcılığına büyük bir katkıdır.

Bebeğinize ne kadar fazla kitap okursanız bebeğiniz o kadar çok farklı dünyalara gezintiye çıkar. Bu dünyalarda birçok olay yaşamış olur ve bu olayların sonundaki çözümleri neredeyse yaşamış bir şekilde öğrenir. Bu gelecekteki hayatında yaşayabileceği problemlere karşı da onu hazırlamış olur. Karşılaştığı problemin ilk kez onun başına gelmediği farkındalığını kazanan çocukların sorun çözmedeki hızları far edilebilir ölçüdedir.

Bebeğinize ya da çocuğunuza okuduğunuz her bir kitapta ona onlarca dost, arkadaş ve bir şeyler öğrenebileceği kişiler kazandırmış olursunuz. Bu ileride ona hem insanlarla kolay iletişim kurma hem de empati yeteneği kazandırmış olur.


Bebeklere Alınması Gereken Kitapların Özellikleri

Bebeklere kitap alınırken en çok dikkat edilmesi gereken nokta kitabın konu seçimidir. Bebeklerin zihinleri bu dönemde oldukça açık olduğundan bebek iyi ya da kötü konuyu hemen hafızaya atar. İyi ve kötü ayırımı yapamadığı için bu bebeğinizde istenmeyen durumlar yaratabilir. Bu nedenle eğer imkanınız varsa kitabı almadan önce kitabın sayfalarına bir göz gezdirmeniz. Eğer zamanınız yoksa muhakkak kitabı almadan önce iyi bir araştırmasını yapmalısınız.

Kitap seçerken bol resimli olanlar bebeğinizin hayal gücü açısından daha verimli olacaktır. Bebeğinizin kafasında canlanmasına yardımcı olmasının yanı sırı aynı zamanda bebeğinizin sayfadaki resimlerden sizi takip etmesi bebeğinizin bilişsel gelişimi adına güzel bir hareket olacaktır.

Bebeğinize seçtiğiniz kitapların yapısal materyalleri oldukça önem taşıyabilir. O nedenle bebeklerinize kumaştan yapılmış olan kitapları tercih edebilirsiniz bu hem bebeğinizin kitabı eline almasına olanak sağlar hem de güvenlik açısından daha tercih edilebilirdir. İlerleyen zamanlarda haraketli kitaplar almanız bebeğinize dikkat çekici bir işaret olabilir. Hareketli kitaplar bebeklerin ya a çocukların kitapları sevmesinde daha yararlı olabilir.

Okuma kitapları dışında da etkinlik kitapları ya da boyama kitapları da çocuklarınız için oldukça yararlı olabilir. Kendilerinin bir etkinliği yapmış olması ya da bir resmi boyamış olması onlara güven verir.

Bebeklik ve ilk çocukluk döneminde yapmış olduğunuz bu faaliyetler çocuğunuzda kalıcı olan alışkanlık kazandırmanızda oldukça yararlıdır.
 
Üst