Bebek Bebeklerde Diş Çıkarma Huzursuzluğu Ne Kadar Sürer

bebekoyuncaklari

Baby Community Member
Katılım
8 Nis 2019
Mesajlar
18
En iyi cevaplar
0
Tepki puanı
15
Puanları
3
Yaş
33
Konum
İstanbul
Kaynak Ve Detaylar: https://bebeklikte.com/bebeklerde-dis-cikarma-huzursuzlugu-ne-kadar-surer.html

Bebebğinizin dişlerinin çıktığını görmek, eminim ki sizleri mutlu edecektir. Bebeğinizin gülümsemesinde ve ağlamalarında, ne kadar sevimli bir ifadeye sahip olduklarını görmek sevindirici olabilir. Peki aynı şey minikler için geçerli midir? Bu konuda durum tersine bir şekilde olmaktadır. Bebeklerin diş çıkarma huzursuzluğu hakkında sizlerle bu yazımızda bilgilendirmeler yapacağız.

Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri Nelerdir?
Genel olarak bebeklerin çoğu, 7 aylık gibi bir evreye geldikleri zaman dişleri çıkmaya başlamaktadır. Fakat, bazı bebeklerde bu durum 3 aylıkken de geçerli olabilir. Hatta, kimi bebeklerde de 1 yaşına gelince dişleri çıkmaya başlamaktadır. Bu durumun genetik olduğu yönünde bir takım doktorlar tarafından söylenildiği de bilinmektedir. Anne ve babaya bağlı olarak, sizlerden birinin dişlerinin çıktığı süre, bebeğinizin de dişlerinin çıktığı süreye oranla gerçekleşebilir. Bu durumda anne ve babanın bebekliğinde dişlerinin çıkma zamanı, bebeklerinde dişlerinin çıkma zamanına eşit olabiliyor denilmektedir.

Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri
Bebeklerde, diş çıkarma belirtilerine ait durumları maddeler halinde sizlerle paylaşacağız.

  • Bebeklerinizin ağzından salyaların akıyor olması, diş çıkarma belirtilerine yoğun bir şekilde ihtimal taşıyor.
  • Bebeklerinizin kulaklarını çekiştiriyor olması ve yanak bölgesini kaşımasıyla oluşan durum, bebeklerinizin diş çıkarmaya başlıyor olduğunun belirtisidir. Dişlerindeki ağrılar, kulak ve yanak bölgelerinde etkileşimler yaratabileceğinden, kulağını çekiştiriyor ve yanağını kaşıma ihtiyacı hissediyor.
  • Isırma eyleminde bulunma ve eline geçen nesnelerin ağızlarına götürülmesi durumu da, dişlerinin çıkmasına işarettir. Bunun sebebi ise, elindeki nesneyi ısırmak istemesiyle diş etleri bölgesinde bir rahatlama sağlaması anlamını taşımaktadır.
  • Bebeklerinizin yemek yemeği istememesi ve iştahsızlık durumu, diş çıkarma belirtisidir.
  • Bebeğinizde ishal olma durumu, diş çıkardığı zaman tükürük salgılarının yoğun artması ile bağırsak hareketlerinin normalin üzerine çıkamsıyla oluşur. Ve diş çıkarma belirtisidir.
  • Bebeklerinizde, uykusuzluk durumunın diş çıkarma ile bağlantısı yukarıdaki diğer sayılan bir kaç durumdan sonraki tavırlarına bağlıdır. Bebek uykusuz ise kesin dişi çıkıyor denemez. Yukarıdaki belirtilerden bir kaçı olması gerekmektedir.
  • Bebeğinizde ağrılar oluşması, diş çıkarma belirtisidir. Kimi bebekler kötü etkilenirken, kimisinde de pek etkilenme söz konusu olmayabiliyor.
  • Bebeklerinizde, huzursuzluk, sinirli olma hali ve keyifsizlik durumları var ise, diş çıkarma belirtisidir.
  • Bebeklerinizin çene bölgesinde ve yüz bölgesinde kızarıklıklar, diş çıkarma belirtisidir. Salyalarından oluşan akıntılar, çene ve yüz bölgesinde kızarlıklıklara yol açar.
  • Yüksek ateşlenme olması, bebeklerde diş çıkarma belirtisidir. Lakin sadece diş çıkarmaya bağlı ateş durumu için geçerli bir durumdur.
  • Bebeklerin diş etlerinde oluşan kanamalar, diş çıkarken diş etlerinde kanama hasarına yol açacağından diş çıkarma belirtisidir.
  • Bebeklerinizde hafif ara ara öksürükler olur ve diş çıkarma belirtisidir. Salyanın akmasına bağlı olarak bazen öküsürük durumları sıkça meydana getirebilir.
 
Üst