Guzelicerik.com

Baby Community Member
Katılım
6 Şub 2020
Mesajlar
90
En iyi cevaplar
0
Tepki puanı
72
Puanları
18
Yaş
26
Konum
Sakarya
bebekcolyak.jpg




BEBEKLER İÇİN GLUTENSİZ TARİFLER

Bebeği gluten alerjisine sahip annelerin en büyük korkularından birisi bebeğinin hiçbir gıdayı tüketemeyecek olmasıdır. Bunun aksine bugün pek çok insanın sorunsuz şekilde tükettiği gıdaların glutensiz tarifleri de yer almaktadır. Dünya üzerine pek çok çölyak hastası bebek ve yetişkin yer alıyor bununla beraber de her çeşit yemeğin ve paketli gıdanın glutensiz alternatifleri üretilmeye devam edilmektedir. Bebeği çölyak hastası olan ebeveynlerin gıda bakımından korkmamaları aksine evde kolaylıkla hazırlayabilecekleri pek çok glutensiz yemeğin olduğunu bilmeleri gerekmektedir.

GLUTENSİZ ÇORBA TARİFİ

MALZEMELER:
1 HAVUÇ
½ KABAK
½ PATATES
2 YEŞİL BİBER
½ KIRMIZI BİBER
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA


Tüm sebzeleri yıkadıktan sonra küçük parçalara ayırarak büyük bir tencere içerisine alın. Sebzelerin üzerine dört su bardağı suyu ekledikten sonra salçayı da karışımın içerisine katarak yayılmasını sağlayana kadar karıştırın. Kaynayana kadar bekledikten sonra ocaktan alarak blender yardımı ile karışımınızı pürüzsüz hale getirin. Bebeğinizin yemesini engellemeyecekse isteğe bağlı olarak üzerine nane ekleyebilirsiniz. Pek çok annenin kolaylıkla hazırlayabileceği bu pratik tarif çölyak hastalığı olan bebeklerin anneleri için kurtarıcı tarifler arasında yer almaktadır.

MUZLU GLUTENSİZ KEK TARİFİ

3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
1/3 SU BARDAĞI HİNDİZTAN CEVİZİ YAĞI
1 SU BARDAĞI KİNOA UNU
1/3 SU BARDAĞI SÜT
1 PAKET KABARTMA TOZU
1/3 SU BARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
2 ADET MUZ
100 GRAM ESMER ŞEKER
3 YUMURTA


Tereyağ, Hindistan cevizi yağı, şeker çırpıcıya alınarak homojen bir karışım elde edilene kadar karıştırılmalıdır. Yumurtaları kırarak teker teker ekledikten sonra karışıma devam edilmelidir. Sütü de karışımın içerisine ekledikten sonra karışımı karıştırmaya devam etmelisiniz. Muzları da bir kabın içerisinde ezdikten sonra karışımın içerisine ekleyerek karıştırmaya devam edin. En son kabın içerisine un, kabartma tozu ve Hindistan cevizini de ekledikten sonra son kez karışımı tekrar karıştırın. Homojen bir karışım elde ettikten sonra karışımınızı yağladığınız kek kabının içerisine ekleyin.

165 derece fırında 40 dakika boyunca pişirin.

Bu tarifi glutene karşı alerjisi olan bireylerin tüketmesi uygundur. Çocuğu ek gıdaya geçmiş, kek tüketen ancak paketli kekleri çölyak hastalığı sebebiyle tüketemeyen ebeveynlerin de kolaylıkla yapması mümkündür.

ÇÖLYAK HASTALARI İÇİN LORLU KURABİYE

MALZEMELER:
BİR SU BARDAĞI FINDIK
12 ADET KURU KAYISI
200 GRAM LOR PEYNİR
1 ADET YUMURTA
½ PAKET KABARTMA TOZU


Fındıkları robottan geçirerek un kıvamına gelinceye kadar ufaltın. Kayısıları da fındıkların üzerine ekleyerek tekrar robottan geçirin. Lor peyniri, kabartma tozu ve yumurtayı da karışımınızın üzerine ekledikten sonra son kez robot ile homojen bir karışım olana kadar karıştırın. 20 saniye kadar olan son karıştırma sürecinizden sonra elde ettiğini hamurları yağlı kağıt üzerine toparcıklar şekline küçük parçalara ayırarak şekillendirin.

Isıttığınız 175 derecelik bir fırın içerisinde 15 dakika boyunca glutensiz lorlu kurabiyelerinizi pişinir. Un eklenmeyen bu tarif çölyak hastalarının ve çölyak hastalığına sahip olan bebeklerin ebeveynlerinin kolaylıkla hazırlayabileceği tarifler arasında yer almaktadır.


ÇÖLYAK HASTALARI HANGİ GIDALARI TÜKETEBİLİR?

Mısır unu
Mercimek
Nohut
Patates
Havuç
Nişasta
Soya unu
Kestane unu
Glutensiz un


Bu yiyecekleri çölyak hastaları gönül rahatlığı ile tüketebilirler.


Çölyak hastalığı ve gluten alerjisi ömür boyu devam eden ve tedavisi bulunamamış hastalıklardan birisidir. Bu süreçte ebeveynler oldukça hassas davranmalı çocukların hangi gıdaların ona zarar vereceğini öğretmelidir. Pek çok insanın korktuğu ancak alışılabilir olan bu hastalık için türlü tarifler ve ek seçenekler yer almaktadır.
 
Üst