Anne Hamilelikte Düşük Nedenleri

Gülsüm-Umut

Baby Community Member
Katılım
29 Haz 2017
Mesajlar
508
En iyi cevaplar
5
Tepki puanı
252
Puanları
63
Yaş
44
Konum
Ankara
Web Sitesi
www.bebekforum.net.tr
Hamileliğin en sık görülen komplikasyonu düşüktür. Düşüğün en önemli belirtisi kasık ağrısı ve kan gelmesidir. Bulantının aniden kesilmesi de akla düşüğü getirir. Anne baba adayının yaşı, beslenme bağışıklık sistemi ve bazı hastalıklar düşüğü tetikleyebilir. B-12 vitamini eksikliği düşüklere yol açar. 
Gebelikten iki- üç ay öncesinden itibaren Omega 3, folik Asit, B-12 vitamin takviyelerine başlamanız gerekmektedir.

Gebeliğin 20. haftasından önce ve bebek 500 grama ulaşmadan gerçekleşen iki veya daha fazla düşüğe tekrarlayan düşük denir. Genetik faktörler düşün en önemli sebebidir.

Düşüğün ilk bulgusu kanamadır. Bu açık renkli bir kanama olabileceği gibi vajinal salgılarla karışık koyu kahverengi bir kanamada olabilir. Vajinal bir kanama saptadığınızda veya şüphelendiğinizde hemen sizi takip eden doktorunuza başvurmanız gerekmektedir. Vajinal kanamayla birlikte kasık ağrıları ve krampların eşlik etmesi düşüğün en önemli bulgularındandır. 

Anne adayının yaşı düşük nedenidir. Risk anne yaşı büyüdükçe çoğalır. Mesela 44 yaş üstü gebeliklerde düşük riski % 53,2 dir.

Trombofili düşük nedenidir.

Baba adayının yaşının 50 yaşın üzerinde olması, genetik anomali görülme olasılığını artırarak düşüklere neden olabilir.

Egzersiz gebeliğin ilk üç aylık döneminde gebelik öncesinde yapılan hafif egzersizlerin yapılmasında sakınca yoktur. Vücut ısısının yükselmesine sebep olacak ağır ve uzun egzersizlerden kaçınmak gerekir. Gebeliğin ilk haftası vajinal kanaması olan annelerin egzersiz ve hareketlerden kaçınması gerekir.

Travma ve stres düşük nedenidir.

Düşük nedeni cinsel yaşam. Normal gebeliklerde cinsel yaşamın kısıtlanmasına gerek yoktur. Tekrarlayan düşük, vajinal kanama, lekelenme ve kasık ağrısının görüldüğü durumlarda anne adaylarının ilk haftalarda cinsel aktivitelerini sınırlamaları önerilir. 

Sağlıklı beslenmemek düşük nedenidir. 

Bağışıklık sistemi düşük nedenidir.  Ancak tedavisi bulunmaktadır.

Fetusun gelişimindeki anormallikler en sık görülen düşük nedenidir.

Genetik faktörler düşük nedenidir.

Anatomik faktörler düşük nedenidir.

Polikistik Over Sendromu ( Yumurtalıkların üzerinde bir çok kistin bulunduğu ve kistler arasındaki dokuların arttığı durumlar) Bu rahatsızlığı olan kadınlarda kanda pıhtılaşmanın artması ve yüksek tansiyon sık görülen diğer problemlerdir. 

Troid bezi hastalıkları düşük nedenidir.

Şeker hastalığı düşük nedenidir.
 
Üst