Bebek Oyun Oyun Oyun Bebeklerinizin 12. Ay Dönemi

birbaba

Baby Community Member
Katılım
30 Haz 2019
Mesajlar
182
En iyi cevaplar
1
Tepki puanı
191
Puanları
43
Yaş
46
Konum
Alanya
annebebekaktivite1234.jpg


Bu dönem çocuğunuz için yapabileceğiniz en güzel şey ona "kaliteli zaman" geçirebileceğiniz zaman dilimleri ayırmak, onunla keyifli ve eğitici oyunlar oynamak. Hava soğuk da olsa ara ara dışarı çıkın; hele havalar güzelse dışarı çıkma fırsatını hiç kaçırmayın. Artık hareket etme özgürlüğüne kavuşmuş olan çocuğunuz için bu harika bir deneyim. Bırakın dünyayı keşfetsin. Bu dönemlerde çocuğunuzu her daim gözünüzün önünde tutun. Bazen doğa parklarına bazen de oyun parklarına gidin. İlki gözlem ve deneyimler açısından; ikincisi de sosyalleşme ve fiziksel gelişim açısından çok faydalı olacaktır.



Spor Hayatınızın Bir Parçası Olsun!

Ailece spor yapın! Çocuğunuz küçükken yoga ve pilates gibi yer hareketlerinin yoğun olduğu; büyüdükçe de daha aktif katılımlı sporları birlikte yapmak ikinize de çok iyi gelecektir. Unutmayın çocuğunuza iyi bakmak için öncelikle kendinize iyi bakmanız gerekiyor. Siz ruhen ve bedenen ne kadar iyi olursanız çocuğunuza da o kadar destek olabilirsiniz. O yüzden günlük koşuşturmalarınız olsa dahi önceden planlamayı, rutin işlerinize çocuklarınızı da dahil ederek süreci birlikte ve etkin yönetmeyi, evdeki diğer çalışanları da kaliteli zaman geçirme konusunda eğitmeyi ve en önemlisi de bu koşuşturma esnasında kendinize de zaman ayırmayı hatırlayın. Sporunuzu yapın; mümkünse yoga, meditasyon gibi aktivitelerle kendinizi dinlenmeye ve keşfetmeye zaman ayırın. Biliyorsunuz uçaklarda acil bir durumda oksijen maskesini önce kendinize sonra çocuğunuza takmanız tavsiye edilir. Bunun sebebi tabii ki bencil olmanızı ya da kendinize daha fazla öncelik vermenizi teşvik etmek değildir. Önce çocuğunuza takarken siz kendinizi kaybederseniz çocuğunuzun bundan sonraki olası problemlerle tek başına mücadele etme şansı olmayabilir. Çocuğunuza yardımcı olabilmeniz ve onu koruyabilmeniz için öncelikle sizin sağlıklı olmanız gerekir. Aynı durum gündelik hayatınızda da geçerlidir. Çocuğunuzu çok seviyor ve önemsiyorsanız; öncelikle kendinize iyi bakmanız şarttır.



Kıyafetlerin Temizliği

Sağlıklı olmak kapsamında bu günkü yazımızda yemek alışkanlıklarından, spordan, doğru çevre düzenlemeleri ve doğru kıyafet seçiminden bahsettik. Şimdi gelin evde küçük çocuğumuz varken kıyafetlerin yıkanmasında nelere dikkat edilmesi gerektiğine değinelim: İlk olarak yeni aldığınız tüm kıyafetleri önce bir yıkamanızı önerebiliriz. Uygulanan farklı işlemler kimyasal atıkların kalmış olmasına sebep olabilmektedir. Ve bu kıyafetler imal edildikleri zamandan evinize gelene kadar kirlenmiş olma ihtimalleri çok yüksektir. Yıkadıktan sonra da etiketlerini kesmenizi de tavsiye ederiz. Genelde etiketler bebeğinizin cildini tahriş edebilir.

Ayrıca bebeklerinizin kıyafetlerini büyük kardeşler ve yetişkinlerden ayrı yıkamanızı tavsiye ederiz. Sizler dışarıda pek çok farklı mikrop ve kirle boğuşurken henüz günlerini çoğunlukla evde geçiren çocuklarınız daha steril bir ortamdadırlar.

Bebeğinizin giyisilerini 40 derecede yıkamanız yeterli olacaktır. Deterjan seçerken bebekler için üretilen organik deterjanları seçebilirsiniz. Her halükarda giyisileri deterjandam iyice arındırmak için ekstra durulama seçeneğine basmanızı tavsiye edebiliriz. Mümkünse çamaşırları gün ışığında ve dışarıda asarak kurutun.

Ev İşlerinde Artık Bir Yardımcınız Var

Bu arada çamaşır makinesini doldurmak, boşaltmak giyisileri ayırmak gibi işleri yaparken bebeğinizden de yardım alabilirsiniz. Sizin yaptığınız işlere ortak olmaktan bebeğiniz büyük keyif alır. Üstelik tüm bu aktiviteler bebeğinizin gelişimine pek çok farklı alanda fayda sağlar. Hem böylece siz iş yaparken bebeğinizi oyun parkına hapsetmemiş ve mutsuz etmemiş olursunuz.

Bebeğinizle birlikte keyifli ve güzel günleriniz olsun.
 
Üst