Konu Dışı Zeytinyağlı Diyet Yemekleri

Konu Dışı

mervekeskinn

Baby Community Member
Katılım
20 Mar 2020
Mesajlar
10
En iyi cevaplar
0
Tepki puanı
13
Puanları
3
Yaş
31
Konum
istanbul
Herkese merhaba. Bazı sağlık problemlerimden dolayı bundan sonraki hayatımda sadece sağlıklı gıdalar tüketeceğim. Hal böyle olunca internetten araştırmalara başladım. Bu konularda çok bilgim yok çünkü şimdiye kadar hep pilav makarna ekmek vs tükettim. Acısı şimdi çıkıyor. İki yemek tarifi paylaştım siznle, deneyenler var mı? Varsa bilgilendirebilir mi tadları hakkında? Enginar pek iç açısı gözükmüyorda. Neyse yorumlarınızı takip edeceğim :)
Zeytinyağlı Enginar

6 adet enginar
1 adet havuç
1 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
2 avuç bezelye
10 dal dereotu
1/2 su bardağı su
7 çorba kaşığı zeytinyağı çeşitleri arasından biri
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

6 adet enginarı iyice ve uzun uzun yıkayın. Ne yazık ki enginarcılar enginarı soyup, limon tuzlu suda uzun uzun bekletiyorlar. Bu da enginarı olduğundan daha da tuzlu yapıp, ekşimsi bir tat veriyor. Bu sebepten bu tuzlu suda fazla tutmamak ve iyi yıkamak çok önemli. 1’er adet kuru soğanı, 1 adet orta boy patatesi ve 1 adet havucu tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.

Soğanları 7 çorba kaşığı zeytinyağıyla birlikte sığ bir düdüklü tencerede kavurmaya başlayın. 6 adet enginarı, 2 avuç bezelyeyi, doğradığınız havuç ve patatesleri de tencereye ekleyin. Enginarları, çukur tarafları yukarı bakacak şekilde yerleştirdikten sonra sebzelerin bir kısmını kaşık ile enginarların içerisine yerleştirin ve üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiber ekleyin. 4-5 dal kadar dereotunu da ince ince kıyıp tencereye ekleyin. Tencereye yarım su bardağı su ekleyin ve düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Basınç ayarını 1, yani sebzeler için ideal olan daha düşük basınç konumuna getirip yeşil disk görünene kadar yüksek ateşte pişirin. Düdüklünüzün böyle bir fonksiyonu yoksa orta basınç ve yüksek basınç seçenekleri olabilir.

Orta seviyede, ufak ateşe alıp bu konumda muhafaza edin. Yeşil disk görününce altını kısın ve 8 dakika pişirin. 6 dakikanın sonunda tencerenin altını kapatın ve bekleyin. Bu şekilde 2 dakika içerisinde basınç düşecektir. Eğer vaktiniz dar ise 8 dakika pişirip basıncını alın veya suyun altında soğutun. Bu süre ilkbaharda enginar için yeterli oluyor ancak mevsime ve enginarın cinsine göre pişme süresi çok değişiklik gösterebileceği için, açtığınızda enginarlar hala sertse, kapatıp birkaç dakika daha pişirebilirsiniz. Soğuduktan sonra, servis ederken kalan 5-6 dal dereotunu da kıyıp taze olarak üzerlerine serpin. Zahmetsiz enfes enginarınız emrinize amade.

Vişneli Kereviz
1 adet limon
2 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı kahverengi şeker
1,5 su bardağı su
200 gr donmuş vişne
400 gr kereviz
½ çay kaşığı tuz
3 adet karanfil
10 adet badem
2 adet karanfil topuzu
100 ml zeytinyağı
50 ml su

Bir adet limonun kabuklarını rendeledikten sonra suyunu sıkın. İki çay kaşığı tuz ve iki çorba kaşığı kahverengi şekerle kaynatın.
Üstüne bir buçuk su bardağı su ekleyin. Su kaynamaya başladığında 200 gram donmuş vişneyi atın. Donmuş bulamazsanız komposto kullanabilirsiniz, o zaman şekerini biraz daha az koymalısınız. Vişneler iyice kaynamaya başlayınca 1 santim kalınlığında uzunlamasına kestiğiniz 400 gram kerevizi ekleyin. 15 dakikada pişecek. Ayrıca 100 gram kereviz daha ayırıp suda bir yarım çay kaşığı tuz ve üç adet karanfille pişirin. Güzel bir tabağa alın, kaynattığınız sade kerevizi de püre yapıp fotoğraftaki gibi aralara toplar halinde yerleştirin. Üstüne iki adet karanfil başı ve 10 adet bademi ayrı ayrı dövüp ekleyin. Fısfısınız varsa 100 ml. zeytinyağını 50 ml. suyla karışımın üstüne sıkın. Taze nane yapraklarını da dağıtarak biraz vişneli kereviz, biraz püre kereviz; nane, badem ve karanfilli tam bir lokmayla tadın.
 
Güzel bir resim olsa çok güzel olmazmıydı? Yine çok güzel yazmışsınız teşekkürler...
 
Üst