Çocuk Hayalime Renk Ver Derneği ve Projesi

hayalimerenkver

Baby Community Member
Katılım
23 Tem 2022
Mesajlar
2
En iyi cevaplar
0
Tepki puanı
7
Puanları
3
Yaş
23
Konum
Türkiye
about-1.jpg








Çocuklarla birlikte geleceğe dokunmak isteyen Hayalime Renk Ver Derneği olarak, çocukların en temel ihtiyacı olan oyun ve oyuncak desteğini geri dönüşüm bilinciyle sağlamayı hedefliyoruz. Kullanılmış oyuncakları ve bebek malzemelerini toplayarak hayalini renklendirmek istediğimiz çocuklara ve ihtiyaç sahibi ailelere derneğimiz aracılığı ile iletiyoruz.

Dolaplardaki veya depolardaki kullanılmayan oyuncaklardan biri belki de bir çocuğun hayattaki en büyük dileği. Artık bu oyuncaklar depolardan çıkarak minik ellerde mutluluğa dönüşecekler. Aynı zamanda yepyeni oyuncaklar yerine kullanılmış oyuncakların odağa alınmasıyla bir doğa bilinci de kazanılmış olacak.

Bunlara ek olarak geri dönüştürülebilir malzemelerle çocuklara özel workshoplar düzenleyip bu workshoplarda çocukların hayallerini gerçekleştirirken bir yandan da onların yaratıcılığını geliştirmeyi, doğaya saygılı bireyler olmalarına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.

Bir diğer projemiz ise “Hayal Tırı”. Hayal Tırı projemizle amacımız; Türkiye’nin dezavantajlı bölgelerinde yaşayan ve sinema tiyatro, festival gibi kültürel, sanatsal ve sosyal faaliyetlere erişim sağlamayan çocukların bu tür aktiviteleri tatmalarına yardımcı olmak. Onların zihinsel ve ruhsal dünyalarını besleyecek ve yaratıcı yönlerini keşfetmelerini sağlayacak aktivitelere ulaşımlarını Hayalime Renk Ver Derneği olarak Hayal Tırı aracılığı ile gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

Kültür-sanat aktiviteleri için tasarlanan bir tır ile hem kapalı alan etkinlikleri gerçekleştirilebilecek hem de açık havada sinema, tiyatro gibi etkinlikler yapılabilecektir. Hayal tırı; çocukların hayallerini gerçek kılmayı amaçlarken yaşamların yönünü değiştirecek sihirli bir dokunuş sağlayacaktır.

Bir başka projemiz ise “Oyuncak Kütüphanesi”. Oyuncak kütüphanesi tamamıyla bir kütüphane mantığıyla ilerliyor. Ayrıca kütüphanemizde her şey ücretsiz. Çocuklarımızın sınıf ayrımı gözetmeksizin kütüphanemizde oyun oynamalarını, sosyalleşmelerini amaçlıyoruz. Çocuklarımız oyuncak kütüphanemize geliyor, istediği oyuncak ile oynuyor ve beğenirse evine götürebiliyor. Daha sonrasında kütüphanemize kendi oyuncaklarından bağışta bulunabiliyor ve başka çocukların hayallerini renklendirebiliyor. Başka çocukların hayallerini renklendirirken aynı zamanda çocuklara paylaşma bilincini aşılamak istiyoruz.

Sizde derneğimizde gönüllü olarak yardım etmek ister misiniz?

Gelin çocukların hayallerini birlikte renklendirelim.


Instagram: https://instagram.com/hayalimerenkver?igshid=YmMyMTA2M2Y=



Twitter: https://twitter.com/hayalimerenkver?s=11&t=FaCynmsXwp-DhUKMIDZQkA



Facebook: https://www.facebook.com/hayalimerenkver/



İnternet Sitemiz: https://hayalimerenkver.org/




1658530401085.png
 
@hayalimerenkver gerçekten de çok güzel bir iş yapıyorsunuz.
Bir başka projemiz ise “Oyuncak Kütüphanesi”. Oyuncak kütüphanesi tamamıyla bir kütüphane mantığıyla ilerliyor. Ayrıca kütüphanemizde her şey ücretsiz. Çocuklarımızın sınıf ayrımı gözetmeksizin kütüphanemizde oyun oynamalarını, sosyalleşmelerini amaçlıyoruz. Çocuklarımız oyuncak kütüphanemize geliyor, istediği oyuncak ile oynuyor ve beğenirse evine götürebiliyor. Daha sonrasında kütüphanemize kendi oyuncaklarından bağışta bulunabiliyor ve başka çocukların hayallerini renklendirebiliyor.
Hem oyuncağı olmayan çocuklar faydalanıyor. Hem de çocuklarımız paylaşmanın ne güzel bir şey olduğunu öğreniyor. Bir çocuğun bile yüzünün gülmesine vesile olduysanız ne mutlu size..
 
Bir çocuğu güldürmek dünyayı güldürmektir…
 
Tebrik ediyorum ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Çocuklar oyuncaksız kalmasınlar, sosyalleşsinler, paylaşmanın ne derece güzel bir şey olduğunun farkına varsınlar.
 
Tebrik ediyorum ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Çocuklar oyuncaksız kalmasınlar, sosyalleşsinler, paylaşmanın ne derece güzel bir şey olduğunun farkına varsınlar.
Tüm bunların yanında çocuklarımız umarım ekran bağımlılığından da kurtulurlar..
 
@hayalimerenkver tebrik ederim. Bebek Forum kapıları size sonuna kadar açık. Derneğiniz hakkında ve projeleriniz hakkında bilgi mahiyetinde fotoğraf ve yazılarınızı bekliyoruz.
 
Üst