Bebek Bebek Beyin Gelişimi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gülsüm-Umut

Baby Community Member
Katılım
29 Haz 2017
Mesajlar
508
En iyi cevaplar
5
Tepki puanı
252
Puanları
63
Yaş
44
Konum
Ankara
Web Sitesi
www.bebekforum.net.tr
Anne karnındaki bebeğin beyin ve sinir sisteminin gelişiminde en önemli dönem; 4 ve 10. haftalardır. Diğer etmenlerle birlikte bebek beyin ve sinir sisteminin gelişiminde gerçekleşen bu zaman dilimi yanında anne adayının kullandığı ilaçlar ve annenin psikolojik ve ruh sağlığı durumu, beslenme durumu da çok ama çok önemlidir.

Beyin ve sinir sisteminin gelişmesi süreci, gebeliğin ilk aylarında başlasa da gebelik boyunca, hatta ve hatta 3 yaşına kadar da sürmektedir. Tabii ki her kesin malumu; bebeğin beyin ve sinir sisteminin gelişimi; anne ve babanın genetik durumundan, annenin hamilelikte beslenmesinden, annenin hamilelikte ruhsal durumundan, doğuma kadar her koşul etkendir.

Ayrıca gebelik öncesi ve gebelik süresince folik asit kullanımı; bebeği olası beyin hastalıkları ve omurilik rahatsızlıklarından koruyan en iyi vitamin olarak bilinmektedir. Hamilelik (Gebelik) planlı olacaksa hamile kalınmadan evvel doktora gitmek ve folik asit takviyesinin de önemi büyüktür. Ayrıca folik asit eksikliğinde organ ve doku gelişiminde yetersiz kalınabilmektedir. Hatta ve hatta hidrosefali ya da omurilik gelişim bozuklukları gibi rahatsızlıklara neden olabilmektedir.

Gebelikte bebeğin gelişimi için folik asitin faydası çoktur ancak tek başına folik asit yeterli değildir. Folik asit takviyesi dışında sağlıklı ve çeşitli beslenme ve su tüketimine de dikkat etmek gerekmektedir. Sadece belli vitamin ve minerallerin alımı yeterli görülmemelidir. Bebek için protein içeren gıdalar yanında taze ve doğal meyve ve sebze tüketmek de önemlidir. Ayrıca enerji içeren gıdalar da önemlidir. Bunun yanında çok ağır olmayan hafif spor da çok önemlidir. (hafif yürüyüş vs) Temiz oksijen ve doğa ile baş başa olmak da hamile anne adaylarına iyi gelebilir.

Kaynak : Anne ve Bebek Kitapları
 
Üst