Bebek Bebek Nasıl Hapşırır ?

Bebek Nasıl Hapşırır



Bebek Nasıl Hapşırır.jpg



Bebekler doğumdan itibaren yeni dünyalarına alışırken birçok farklı komplikasyonlar gösterebilmektedirler. Hapşırmada bu komplikasyonlardan biri sayılabilir. Çünkü bebekler yetişkin bireylere göre daha fazla hapşırma davranışı gösterebilirler. Bu durum kimi zaman anne ve babalarda tedirginlik oluşturabilmektedir. Ancak endişe edilmemesi gerekir zaten bu o dönemler için normal sayılabilecek bir durumdur. Kimi zaman bu hapşırmalar bir alerji ya da enfeksiyon sebebiyle de olabilmektedir.



Bebekler Neden Hapşırma Gereksinimi Duyar?



Bebekler savunmasız ve bağışıklık sistemleri zayıf olarak dünyaya gözlerini açtıklarından dünyaya alışma süreçleri evresinde gösterdikleri vücut tepkimelerinden hapşırma kimi zaman polen sebebi ile oluşabilirken kimi zamanda tahriş ya da enfeksiyon sebebiyle de olabilir. Bebekler için zaten hapşırma doğal bir refleks olarak kabul edilebilir. Çünkü dış dünya da ki toz, polen vb. durumlar bebekte hapşırmayı tetikler ancak ekstra oluşan durumlar da anne çocuk ile yakından kurduğu bağ neticesinde bir tanı da bulunmakla birlikte ek destek isteyebilir. Annenin bebekle kurduğu bağ, bebeğin rahatlaması ve kendini güvende hissetmesi açısından son derece önemlidir. Anne ve baba çocuk ile ne derece yakından bir bağ kurarsa bebekte kendini o derece güvende hisseder ve tepkilerini de o derece rahat bir şekilde ortaya koyar.



Endişe Edilecek Durumlar Nelerdir?



Bebeklerin hapşırma durumlarının çoğu zaman her ne kadar normal bir durum olduğu söylense de aslında öyle olmayadabilir. Özellikle bebeklerin hapşırmaları sık sık oluyorsa ve hapşırma süresi bir haftadan uzun sürüyor ayrıca buna burun akıntısı, gözde kızarıklık, öksürük gibi enfeksiyonel komplikasyonlar eşlik ediyorsa bu durumda muhakkak bir doktora başvurulmalı ve süreç hassasiyet ile takip edilmelidir.



Anne ve Baba Olarak Ne Yapmalıyım?
Öncelikle anne, baba ve bebek arasında ki bağ bebeğiniz için en temel savunma yöntemidir. Çünkü kurulan bağ ile bebeğin vücudunda salgılanan mutluluk hormonu, bebeği olumlu etkileyip, bebeğin gelişimine de olumlu katkıda bulunacaktır. Daha sonra bebeğin sıcak tutulması, bulunduğu ortamın sıkı sık havalandırılması, bulunduğu ortamda havalandırma sistemlerinin bulunmaması son derece önemlidir. Çünkü bebeğin üşümesi durumunda iyileşme süreci gecikecektir. Bunlar dışında hapşırma enfeksiyon kaynaklı ise doktorların verdiği ilaçlar düzgün bir şekilde ve aksatılmadan kullanılmalıdır.
 
Üst