Bebek Bebeklerde zeka arttıran besinler! Hamilelikte bebeğin zeki doğması için ne yenir, ne yapılır?

aysutekin

Baby Community Member
Katılım
18 Eki 2020
Mesajlar
1
En iyi cevaplar
0
Tepki puanı
2
Puanları
3
Yaş
30
Konum
Amasya
Bebeğinizin ilerleyen devirlerde leb demeden leblebiyi anlayacak kadar zeki olması için hamilelik periyodunda beyin gelişimini destekleyen besinlerin tüketimine ehemmiyet vermelisiniz. Bebeğin zeki doğması için dikkat edilmesi gereken konular haberimizin ayrıntılarında. Hamilelikte bebeğin zeki doğması için…

Bebek bekleyen her anne adayı, çocuğunu sağlıklı bir biçimde dünyaya getirmek ister. Bunun için de hamilelik periyodunu olabildiğince dikkatli geçirmeye çalışırlar. Beslenmeden bakıma, bakımdan antrenmana kadar her türlü ayrıntısı hekiminden öğrenmeye çalışan anne adaylarının bebeklerinin gelişimleri ile ilgili en çok merak ettikleri hususlardan biri de bebeğin zeki olması için neler yapılabileceğidir. Anne karnındaki bebeğin zekasını etkileyen faktörlere sizler için haberimizde yer verdik. Bebeklerde zeka seviyesinin yüksek olması, her ne kadar genlere bağlı olsa da bir öteki etkileyici öge çevresel faktörlerin nasıl formlandığı ile ilgilidir. Pekala uzmanlar bu bahiste anne adaylarına neler öneriyor? İşte anne karnındaki bebeğin zeki doğması için itina gösterilmesi gereken değerli noktalar…

Akraba evliliği yapmayı tercih eden çiftlerin bebeklerine baktığımızda pek birçoklarında kalıtsal ve metabolik rahatsızlıkların olduğunu görürüz. Beyin ve hudut sistemini olumsuz etkileyen bu durum karşısında bebeğin zeka seviyesi öbür bebeklere nazaran daha az olabilmektedir. Bebeğin zeka gelişimini olumsuz etkileyen bir öbür etken ise hamilelik periyodu beslenmesinde bedene yetersiz alınan A, D, E , B6, B12 vitaminleri, Folik asit, Omega 3, demir, bakır, çinko, selenyum bebekte geç konuşma, öğrenme zorluğu, davranış meseleleri, düşük zeka durumlarıdır. Zihinsel gelişim için çok değerli bir yeri olduğu bilinen çinko kıymetli bir husustur. Çinko bedeli yüksek olan besinlerden deniz eserleri, et, fındık, ceviz, süt ve yumurta üzere besinler tüketilebilir.

Alkol ve sigara kullanımı bebeğin zeka gelişimini direkt olarak etkileyen en ziyanlı alışkanlıklardandır. Bilhassa de alkol kullanımı sonucunda kafatası küçüklüğü olacağı için zeka geriliği görülür.


1- BEBEĞİNİZ DOĞMADAN ÖYKÜLERE BAŞLAYIN

Bebeklerde lisan gelişimi, rahmin içinde ve hamileliğin üçüncü trimester’ında başlar. Bu evredeyken bebekler, anne karnında olsalar dahi sesleri duyabilir ve hafızasına kaydedebilir. Hasebiyle bebeğinizle bol bol konuşun ya da ona öyküler okuyun.

2- PASİF OLMAYIN

İdman esnasında salgılanan hormonlar, plasentadan geçerek bebeğin yaklaşık 8 saat boyunca kendisini rahat hissetmesini sağlar. Yapılan araştırmalar, idman uygulayan gebelerin bebeklerinde nöron sayısının arttığını yani öğrenme kapasitesinin olumlu istikamette geliştiğini gözlemlemiştir.


3- D VİTAMİNİ ALIN

Güneş ışınlarının dik gelmediği bir durumda yani saat 12.00’dan sonra 20 dakika kadar güneşte kalmak, bebek ve anne adayı için çok yararlıdır.

4- KARINA MASAJ UYGULAYIN

Badem yağıyla karın bölgesine masaj yaparak bebeğinizin dokunmanızı algılamasını sağlayabilirsiniz.

5- İLAHİ SÖYLEYİN

Hamilelik devrinde anne adaylarının söyleyeceği ilahiler, bebeğin sakinleşmesini ve rahatlamasını sağlayacaktır.

Kaynak : https://kadinlarinhastaliklari.com/
 
Vitamom kullanmıştım hamilelikta bunun için, doğumdan sonra da süt kalitesinin artması için kullanıma devam etmiştim.
 
Üst