Bebek Bebeklere Ne Zaman Muz Verilir ?

birbaba

Baby Community Member
Katılım
30 Haz 2019
Mesajlar
182
En iyi cevaplar
1
Tepki puanı
191
Puanları
43
Yaş
46
Konum
Alanya
muzyiyenbebe.jpg


Muz annelerin ev dışında rahatlıkla çocuklarına verebileceği çantalarında rahat taşınan bir besindir. Ayrıca muz sağlıklı meyvelerin başında gelen en temel özelliği bolca potasyum içeren en önemli besinlerden biridir.

Bebeklerin özellikle ek gıdaya geçiş döneminde muz yardımcı bir besindir. Bir insanın hayatı boyunca alması gereken besin ögelerini içerir çok zengindir. Her besini olduğu gibi muzu da çok dikkatli kullanmak gerekir.

Muzun Bilinmeyen faydaları:

Potasyumdan zengin olması kalp sağlığı ve kas güçsüzlüğü için çok önemlidir. Ayrıca bebekler için kemik gelişiminde çok önemlidir. Ayrıca potasyum kan basıncının düzenlenmesinde de görevlidir. Tansiyonu dengeler, kişinin kendini daha rahat hissetmesini sağlar.

Muzda pek çok vitamin vardır bolca B6 vitamini içerir. Bu da sinir sisteminin gelişimi için çok önemlidir. B6 dışında B1, C, D ve E vitaminleri ve magnezyum, fosfor, kalsiyum, selenyum gibi mineralleri ve folik asiti de bulundurur. Bununla beraber muz bir bebek için gerekli bir çok besin ögesini de içerir.

Bebek Ne zaman Muz Tüketmelidir?

Muzu bebeğimize doktorunuz aksini söylemediği taktirde 6. ayından itibaren verebiliriz. Bir anne bebeğini ek gıdaya başlattığında ilk meyve verilir çünkü bu durum bebeklerin sebzeye alışmasını kolaylaştırır. Muz da uzmanlarca bebeğe uygun görülen meyvelerin başında gelir.

Muz Tüketirken Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Bebeğinizin muz alerjisi olabilir bunu bilmiyorsak başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Dünya da her on insandan birinin muza alerjisi var ve bebeğinizde bu durumu hemen anlayamayabilirsiniz. İkinci olarak da tüketilen muzun olgun olması gerekir. Çünkü olgun muzun besin içeriği daha zengindir.

Ne çok bekletilmiş muz ne de olgunlaşmamış bir muzu bebeğinize vermemelisiniz. Aksi taktirde sindirimi zorlaştıracaktır. Alınan muzun taze alınması önemlidir. Bekletilmiş bir muz bebeğin zehirlenmesine yol açabilir.

Muz, posadan zengin bir yapısıyla önemli bir probiyotiktir. Muz, bağırsak fonksiyonlarını düzenler. Hem ishale hem de kabızlığa iyi gelir. Çok fazla verildiğinde kabızlık yapar. Bebekler için hafta da 2-3 defadan fazla tüketilmemelidir.

Bebeğinize muzu verirken püre şeklinde ezerek yoğurt gibi gıdalarına ekleyebilirsiniz. Bebeğin özellikle muzun tadından aldığı haz ek gıdaya alışma süresini kısaltır. Ve muzun verdiği bu haz mutluluk verdiğini de göstermektedir.

Muz tüketirken ne zaman, hangi sıklıkla, olgun olup olmadığına bakıp almak gerektiğine dikkat edilmeli. Özellikle muzu tükettiğimiz porsiyon çok önemli çünkü muz kalori olarak hesaplandığında yüksek bir besin bu durum kilo alımını etkileyebilir. Bu yüzden haftada tüketilen miktar da çok önemlidir.
 
Üst