Çocuk Çocuklara Nasıl Davranılır

Guzelicerik.com

Baby Community Member
Katılım
6 Şub 2020
Mesajlar
90
En iyi cevaplar
0
Tepki puanı
72
Puanları
18
Yaş
26
Konum
Sakarya
cocuklara_nasil_davranmali.jpg


Çocuklara Nasıl Davranılır
Çocuklar hassas ve kırılgan bireylerdir. Onların kalbinde yer edinmek oldukça zor gibi gözükse minik kalpleri sevgiyi hemen tanır. Çocuklara karşı olan davranışlar sizi aynı zamanda iyi kalbi bir bireye de dönüştürür. Bunun nedeni karşınızdaki çocuğun daha saf ve temiz olmasıdır. Ister istemez karşınızdaki saf kalbe kötülük girmemesi için uğraşmaya çalışırsınız. Çocuklar kendilerini güvende ve sevildiklerini hissettikleri zamanlarda iletişim onlarla daha kolay olur.

Çocuklarla Iletişim Kurarken Nelere Dikkat Edilmeli Nelerden Kaçınılmalı

Çocuklarla iletişim kurarken nazik olmalıyız. Ona karşı kibar davrandığımızda bu çocuğun hoşuna gidecektir. Naziklik zaten herkesin birbine nazik olmasını gerekirken çocuklarda naziklik konusu daha önemlidir.

Kaba olmak çocuğu korkutup ürkütebilir. Bu çocuğun kendisini kapatmasına, içe dönüklük yaşamasına neden olabilir. Bu işe istenilebilecek en son durumdur. İçine kapanan ve korkmuş bir çocuğu geri kazanmak oldukça zordur.

Çocuklarla aranızda bir güven ilişkisi olmalı. Çocuğa ona güvendiğini hissettirmek çocuğun gururunu oluşturacaktır. Bu çocuğa korunduğunu güvende olduğunu hissettirir. Ona aynı zamanda kendine güveni de aşılamalısınız.

Kendini güvende hissetmeyen çocuklar genellikle çekimser ve korkak çocuklar olur. Kendilerine güvenilmediği ya da kendilerine güvenmediği için çocuk yaşıtlarına göre daha pasif kalacaktır. Bu zamanla kendini soyutlamaya ve daha sonra da insanlardan kaçma haline dönüşecektir.

Çocuklarla vakit geçirirken eğlenceli olmaya önem vermelisiniz. Zira çocuklar bir yerden sonra sizden ve yaptığınız şeylerden sıkılmaya, huzursuzluk hissetmeye başlayacaktır. Bu durum sizi çocuğa karşı oldukça garip ve uzak bir izlenim verecektir.

Çocuklarla zaman geçirirken oyun oynamalısınız. Onların zevk aldığı şeylerden siz de zevk almaya çalışırsanız bu yararınıza bir haraket olacaktır. Sizin empati duyma yeteneğiniz çocukla kıyaslandığında daha yüksek olacağıdan siz çocuğun yaşına inmelisiniz. Bu gibi durumlarla karşılaştığınızda kendi çoculuğunuzu hatırlamanız nelerden hoşlanıp hoşlanmadığınızı anımsamak size yardımcı olacak ve yol gösterecektir.

Çocuklarla iĺetisim kurarken oldukça sabırlı olunmalıdır. Eğer çocuğun hikayesini biliyorsanız bu işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Ancak elimizde çocuğun hikayesine dair bir şey elinizde bulunmuyorsa Çocuğun hal ve hareketlerinden çıkartmaya çalışabilirsiniz. Ama bu süreç sizin zamanınızı fazlasıyla meşgul edeceğinden sabırlı olmanız şarttır.

Çocuklarla ilgilenirken karşınızdaki kişinin sizden yaşca küçük olduğunu unutmayın. Karşınızdaki birey ondan beklediğiniz şeyleri anlayamayabilir ya da anlasa bile yaşının getirisi olarak istediğiniz şeyi yapma kabiliyeti tam oluşmamış olabilir. Bu nedenle onun beden gelişimine uygun etkinlikler seçerseniz bu o an için daha verimli bir zaman olabilir.
Çocukların yanında onların yaş gruplarını tutmayan, psikolojik açıdan onlara zarar verecek içeriklerden uzak durmalısınız. Çocukların zihinsel yapısı yetişkin bireylere kıyasla bilgiyi almada daha kolaydır. Bu nedenle gördüğü ya da duyduğu şeyleri o an hemen uygulamaya koymasa bile beyin gördüğü ya da duyduğu şeyleri kaydeder bu durumda da bilinçaltı denilen olgu bu bilgileri ileride hiç ummadığınız bir anda gün yüzüne çıkabilir. Bu nedenle nasılsa bir şey olmuyor diye bakmamanız ve ileride yaşayabileceği kişilik problemlerinin önlemini küçük yaştan alabilirsiniz.

Tüm bunları yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli unsur ise çocuğunuzun her istediğinizi yapmamalısınız. Bu çocuğunuza zarar verecek sıkıntılı bir durumdur. Halk arasında çocuğun şımarması olarak adlandırılan bu durum çocuğunuzun sosyal çevresi ile iletişimini zorlaştırmanın yanısıra ileride hayatta karşılaşacağı durumlarda zorlanmasına neden olur. Istedikleri bazı şeyleri hemen almamak ya da onu hak etmesi için çocuktan bazı şeyleri talep etmek faydalı olacaktır. Çünkü siz çocuğunuza sürekli hazır bir ortam yaratmış olursunuz ama çocuğun ilerleyen yaşlarında karşısına asla böyle bir ortam çıkmayacak bu nedenle küçük yaştan alışması onun adına faydalı olacaktır.
 
Üst