Bebek Hamilelikte Alkol Kullanımının Bebeğe Verdiği Zararlar

Gülsüm-Umut

Baby Community Member
Katılım
29 Haz 2017
Mesajlar
508
En iyi cevaplar
5
Tepki puanı
252
Puanları
63
Yaş
44
Konum
Ankara
Web Sitesi
www.bebekforum.net.tr
1 ) Alkol kullanan hamile (gebe) anne adayları, bebeğinizde zihinsel, bedensel rahatsızlık olma riski oldukça yüksektir.

2) Hamilelik öncesinde alınan alkol, ölü doğum, düşük, bebekte gelişme geriliği, geri zekalılık, büyüme bozuklukları, kafa ya da yüz bozuklukları, eklem ve kaburga problemleri ve kalp hastalıkları gibi çok önemli sağlık sorunlarına neden olabilir.

3) Özellikle hamilelik döneminde güvenli alkol içme miktarından söz edilemez.

4) "Ara sıra alınan az miktarda alkolün, hamile olsanız bile kesinlikle zarar vermez." Bu Söze Sakın inanmayın; tıp dünyası ve bilim dünyası bu söze o kadar emin olmayın diyor. Son araştırmalar bu yöndedir.

5) Araştırmalar hamilelik sırasında alınan çok küçük miktarda alınan bir alkolün bile; fetüse zarar verdiğini ortaya koyuyor.

6) ABD sağlık bakanlığı; 2005 yılından beri , hem hamile annelere, hem de çocuk sahibi olmayı planlayanlara alkolü kesinlikle bırakmalarını tavsiye ediyor.

7) Son yapılan araştırma sonuçları, hamileliğin başlangıcından sonuna kadar, bütün dönemlerinde alına çok küçük miktarda alkol bile bebeğe çok büyük zararların dışında; fiziksel, zihinsel ve davranışsal sorunlara yol açar.

Kaynak : 1) ABD sağlık bakanlığı
2) Son olarak yapılan çeşitli araştırmalar
 
Son düzenleme:
Hamile kalınmadan önce bağımlılık varsa bence giderilmeli. Özel gün bile olsa kesinlikle kullanılmamalı hatta hamile kalınmadan uzun bir süre kullanmasını tavsiye etmem. Çocuğunuzun sağlığı için önce kendinizi sonra aile planlamanızı yapınız.
 
Dediklerinize katılıyorum Elmacık hanım ayrıca benim de kendi adımdam söyleceklerim var.Alkol anne kanından plasenta yoluyla direkt bebeğin kanına geçer ve anne kanındaki miktarla eşitlenir.Gebeliğin erken dönemlerinde alınan alkol direkt olarak embriyo üzerine olan etkisiyle düşüğe, organ gelişimi döneminde hücreler üzerindeki etkileriyle çeşitli organlarda gelişim kusurlarına, gebeliğin ikinci trimesterinden itibaren hücre çoğalmasının hızlı olduğu dönemde hücrelerdeki toksik (zehirli) etkisiyle santral sinir sistemi hasarlarına neden olabilmektedir. Gebeliğin her döneminde alkolün etkisine bağlı olarak bebeğin ölme riski artar o yüzden hamile kalmak isteynler ve hamile olanlar lütfen dikkatli olun böyle şeylere.
 
Üst