Anne Neden Bebek Olmuyor?

Gülsüm-Umut

Baby Community Member
Katılım
29 Haz 2017
Mesajlar
508
En iyi cevaplar
5
Tepki puanı
252
Puanları
63
Yaş
44
Konum
Ankara
Web Sitesi
www.bebekforum.net.tr
test.jpg



Yani, bir süredir hamile kalmaya çalışıyorsunuz, ama hiç bir şey olmuyor. Neden hamile kalamıyorsunuz? Yumurtlama düzensizlikleri, üreme sistemindeki yapısal problemler, düşük sperm sayısı veya altta yatan tıbbi problem dahil bir çok olası neden vardır.

Kısırlık düzensiz dönemler veya şiddetli adet krampları gibi belirtilere sahip olsa da, gerçek şu ki kısırlık nedenlerinin çoğu sessizdir. Erkek kısırlığının nadiren semptomları vardır. İşte bu sekiz olası neden.

Dikkate alınacak ilk şey ne zamandır deniyorsunuz. Sonsuza dek deniyor muşsunuz gibi hissedebilirsiniz - ve belki de var! - ama bir çok çiftin hemen gebe kalamayacağını bilmek önemlidir.

Çiftlerin yaklaşık yüzde 80'i altı aylık denemeden sonra gebe kalıyor. 12 ay hamile kalmaya çalıştıktan sonra yaklaşık yüzde 90'ı hamile kalacak. Bu, her ay iyi zamanlanmış bir ilişkiniz olduğunu varsayar.

Doktorlar doğurganlık durumunuz hakkında doktora görünmenizi önerirler.

35 yaş ve üzerindesiniz ve en az altı aydır deniyorsunuz.

35 yaşından küçüksün ve en az bir yıldır deniyorsun.

Bunlardan herhangi biri durumunuza uyuyorsa, doğurganlık belirtisi olmasa bile bir doktora görünün.

-İnsan anlayışı bir yumurta ve sperm gerektirir. Eğer yumurtlamazsanız, hamile kalamazsınız.

Anovülasyon, kadın kısırlığının nedenidir ve bir çok koşul tarafından tetiklenebilir. PKOS, olası bir anovülasyon sebebidir. Diğer olası nedenler arasında aşırı veya az kilolu, primer over yetmezliği, tiroid fonksiyon bozukluğu, hiperprolaktinemi ve aşırı egzersiz sayılabilir.

Yumurtlama problemleri yaşayan çoğu kadının düzensiz dönemleri vardır. Bununla birlikte, düzenli adet döngüleri yumurtlamanın meydana geldiğini garanti etmez. Düzensiz döngüleriniz varsa, henüz bir yıldır denememiş olsanız bile doktorunuzla konuşun.

Bebek, anne tarafından taşıyabilir, ancak tangoya iki tane alır. İnfertil çiftlerin yüzde yirmi ila 30'u erkeğin yanında doğurganlık faktörlerini keşfeder. Yüzde 40' ında ise her iki tarafta kısırlık faktörleri bulunuyor.

Bilmeniz gereken başka bir şey: erkek kısırlığında nadiren semen analizi olmadan gözlenen semptomlar vardır; bu, semen ve spermin sağlığını ölçen bir testtir. Doktora göründüğünde, her ikisinin de test edildiğinden emin ol.

-35 yaşından sonraki kadınlar ve 40 yaşından sonraki erkekler için hamile kalmaları daha uzun sürebilir.

-Bazı kadınlar hala düzenli dönemler alırlarsa doğurganlıklarının iyi olduğunu varsayarlar, ancak bu doğru değildir. Yaş, yumurta kalitesini ve miktarını etkiler.

Ayrıca, eşiniz sizden beş yaş veya daha büyükse, bu, 35 yaşından sonra doğurganlık sorunları riskinizi arttırabilir.

Düzensiz yumurtlama, kadın kısırlığı vakıalarının yüzde 25 ila 30 unu oluşturur. Gerisi bloke edilmiş fallop tüpleri, uterus yapısal problemleri veya endometriozis ile ilgili problemlere sahip olabilir.

Bilmiyorsanız, fallop tüpleri yumurtalıklarınızla uterus arasındaki yoldur. Fallop tüpleri doğrudan yumurtalıklara yapışmaz. Sperm, rahim ağzından, uterustan ve fallop tüplerine girmelidir. Yumurtalıklardan bir yumurta salındığında, fallop tüpünden saç benzeri çıkıntılar yumurtayı içine çeker. Konsept, sperm ve yumurtanın sonunda buluştuğu fallop tüpünün içinde gerçekleşir. Herhangi bir şey fallop tüplerinin düzgün çalışmasını engelliyorsa veya yara izi spermin veya yumurtanın toplanmasını engellerse, bebek oluşmaz.

Bloke edilmiş fallop tüplerinin olası bir çok nedeni vardır. Tıkalı tüpleri olan bazı kadınlar pelvik ağrı yaşarken, diğerlerinin hiçbirinde semptom yoktur. Tüplerinizin açık olup olmadığını yalnızca fertilite testleri belirleyebilir. Bir HGS, fallop tüplerinizin açık olup olmadığını belirlemek için kullanılan özel bir röntgendir. Bu OB/GYN'niz tarafından sipariş edilebilir.

Altta yatan tıbbi koşullar, hem erkeklerde hem de kısırlığa yol açabilir. Örneğin bir tiroid dengesizliği veya tanısı konmamış diyabet kısırlığa yol açabilir. Tam olarak anlaşılmamasına rağmen depresyon kısırlık ile ilişkilidir. Lupus veya tanı konmamış çölyak hastalığı gibi bazı otoimmün hastalıklar kısırlığa neden olabilir.

Doğurganlığı etkileyebilecek reçeteli ilaçlar vardır. İlk önce doktorunuzla konuşmadan ilaç almayı bırakmayınız. Hem doktorunuzun hem de eşinizin doktorunun hamile kalmaya çalıştığınızı bildiğinden emin olun.

Ayrıca tanı konmamış cinsel yolla bulaşan bir hastalık kısırlığa neden olabilir. Herhangi bir hastalık belirtisi olmayabilir.

-İnfertil çiftlerin yüzde 25 ila 30'u, neden anne olmadıklarını bilemezler. Bazı doktorlar bunun iyi bir tanı eksikliği olduğunu söylüyor. Açıklanamayan kısırlık diye bir şey olmadığını, sadece keşfedilmemiş veya teşhis edilmeyen sorunlar olduğunu söylüyorlar.

Gerçek şu ki, bazı çiftlerin cevap alamadığı söyleniyor. Ancak, cevaplara sahip olmamak, tedavi edilemeyeceğiniz anlamına gelmez. Tanınız açıklanmasa bile yine de kısırlık için tedavi alabilirsiniz (ve almalısınız)

-Hamile kalmakta zorluk çekiyorsanız, yardım alınabileceğini bilin. Pek çok çift, test etmeyi ve tedaviyi bıraktı, bir mucize bekledi veya sadece "biraz daha uzun süre denemeleri gerektiğini" düşünüyor. Bu bir hata. Bazı kısırlık nedenleri zamanla kötüleşir. Ne kadar çabuk yardım alırsanız doğurganlık tedavileri de o kadar fazla sizin için işe yarayacak.

Çiftlerin bazen testi geciktirmelerinin bir başka nedeni de kendilerini sağlıklı hissetmeleri ve kendilerini rahat hissetmeleridir. Siz ve eşinizin doğurganlık problemi ile ilgili herhangi bir belirti veya bulguya sahip olamayacağı doğrudur. 28 günlük adet döngüsü olan bir ders kitabınız olabilir, ancak bu hamile kalmaya çalışırken hızlı ve sorunsuz sonuçlar almanız anlamına gelmez ve bu bir doğurganlık problemi yaşamayacağınız anlamına gelmez.

Bir yıl boyunca gebe kalmaya çalıştıysanız (veya 35 yaş veya üzerindeyseniz altı ay, lütfen yardım alın.
 
Üst