herkese merhabalar... kefir'in faydalarını birçoğunuz biliyorsunuzdur
sporcu yemekleri, tarifleri bakanlar zaten aşinadır...
"Kefir Tarifi
ADIM 1
Kefir mayasını plastik kaşık ile kavanozdan alıp bir cam sürahinin dibine koyalım.
ADIM 2
Üzerine ılık sütü (ortalama 25 derece) dökelim.
ADIM 3
Sürahinin ağzını streç film ile kaplayıp bir iki delik açalım ve karanlık odada 24 saat bekletelim. (Eğer tarifi Kışın uyguluyorsanız çevresine bir havlu sarın.)
ADIM 4
24 saat tamamlanınca kefir taneleri yukarı çıkıyor. Kefir tanelerini ayırmak için plastik süzgeç kullanalım.
ADIM 5
Ancak çok küçük delikli olmasın ayırdığımız kefir tanelerini istersek hemen mayalama için kullanabiliriz, kullanmayacaksak içme suyu ile yıkayıp küçük bir cam kavanoza koyalım.
ADIM 6
Yine üzerini geçecek kadar içme suyu koyup ağzını kapatıp buzdolabında saklayalım.
İPUCU:Oluşan kefirinizi hemen tüketebilir ya da buzdolabında saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun…"
kaynak: bizimtarifler
kefir hastası biriyim. artık bu tarif sayesinde evde de yapacağım bu tarifi
sizin yemek tarifleri önerileriniz neler sporcular için?

"Kefir Tarifi
ADIM 1
Kefir mayasını plastik kaşık ile kavanozdan alıp bir cam sürahinin dibine koyalım.
ADIM 2
Üzerine ılık sütü (ortalama 25 derece) dökelim.
ADIM 3
Sürahinin ağzını streç film ile kaplayıp bir iki delik açalım ve karanlık odada 24 saat bekletelim. (Eğer tarifi Kışın uyguluyorsanız çevresine bir havlu sarın.)
ADIM 4
24 saat tamamlanınca kefir taneleri yukarı çıkıyor. Kefir tanelerini ayırmak için plastik süzgeç kullanalım.
ADIM 5
Ancak çok küçük delikli olmasın ayırdığımız kefir tanelerini istersek hemen mayalama için kullanabiliriz, kullanmayacaksak içme suyu ile yıkayıp küçük bir cam kavanoza koyalım.
ADIM 6
Yine üzerini geçecek kadar içme suyu koyup ağzını kapatıp buzdolabında saklayalım.
İPUCU:Oluşan kefirinizi hemen tüketebilir ya da buzdolabında saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun…"
kaynak: bizimtarifler
kefir hastası biriyim. artık bu tarif sayesinde evde de yapacağım bu tarifi